Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

H&M släpper "Girl with the Dragon Tattoo"-kollektion

Den svenska modekedjan H&M släpper en kollektion inspirerad av karaktären Lisbeth Salander, som är en av karaktärerna i den uppmärksammade Millennium-trilogi, skriven av författaren Stieg Larsson. 

Kollektionen är skapad av kostymdesignern Trish Summerville, som gjort även gjort kostymerna till
David Finchers version av "Män som hatar kvinnor" - "The Girl With The Dragon Tattoo" som har har premiär senare i år. 

Den kommande "Girl with the Dragon Tattoo"-kollektionen för H&M innehåller 30 plagg, alla inspirerade av filmens antihjältinna, Lisbeth Salander, en roll som spelas av Noomi Rapace i den svenska versionen, och av Rooney Mara i den amerikanska. 

Typiska Lisbeth Salander-plagg som MC-jackor, slitna jeans och huvtröjor dominerar kollektionen
- Lisbeth Salanders look är genuin och plaggen är nästan som en andra hud eftersom hon har burit dem under lång tid - jackorna som blir till skyddande skal är bara ett exempel. Jag ville att kollektionen skulle innehålla kärnan och styrkan hos Salander med en högre modegrad och jag är jättenöjd med resultatet! Mitt mål är att kvinnor ska hitta olika favoritplagg i kollektionen och sedan mixa dem med sin egen garderob för att skapa en egen personlig stil,  säger Trish Summerville i ett pressmeddelande. 

Kollektionen lanseras i den välkända butiken Colette i Paris den 28 november 2011, och kommer sedan att släppas i 180 H&M-butiker och online på Hm.com med start den 14 december 2011.