Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

H&M Studio SS17 – exklusiv intervju med kreativa rådgivaren Ann-Sofie Johansson

Igår höll H&M en bejublad visning under Paris modevecka där de visade upp H&M Studio SS17-kollektionen. Elegans, passion och styrka var nyckelord för kollektionen, som för första gången går att köpa direkt från catwalken. Damernas Värld fick som enda svenska magasin en pratstund med H&M:s kreativa rådgivare Ann-Sofie Johansson.

Vill du se nya H&M Studio A/W19-kollektionen? Spana in höstmodet här!

Berätta om inspirationen bakom kollektionen!

– Designteamet åkte till Kuba för att se landet innan det förändras för mycket. Teamet bodde mitt emot en balettskola, det finns väldigt mycket bra balett och dans på Kuba, och det var så baletten blev ett stort och tydligt tema i kollektionen. Vi har pratat mycket om styrkan hos balettdansörer men också det graciösa. Kollektionen är en mix av mjukt och feminint med volanger tillsammans med atletiska inslag av nylonjackor. Vi pratar mycket om kärlek i kollektionen, vi ville sända något slags budskap och kärlek känns viktigare idag än någonsin.

Bella Hadid var en av modellerna på H&M:s visning. På front row satt bland andra Nicki Minaj och Alexa Chung.Bella Hadid var en av modellerna på H&M:s visning. På front row satt bland andra Nicki Minaj och Alexa Chung.Bella Hadid var en av modellerna på H&M:s visning. På front row satt bland andra Nicki Minaj och Alexa Chung.
Bella Hadid var en av modellerna på H&M:s visning. På front row satt bland andra Nicki Minaj och Alexa Chung.

Det är första gången en H&M Studio-kollektion släpps i butik direkt efter visningen. Hur är era förväntningar?

– Jag tycker det är jättespännande, det är alltid kul att testa ett nytt format. Vi har hela tiden sagt att vi inte vill fastna i ett format, nu har vi kört en traditionell visning där man får vänta på plaggen ett halvår totalt fyra gånger så nu kände vi att vi ska testa det här. Det är också ett sätt att komma nära våra kunder och allt vi gör är för våra kunder. Nu behöver de inte vänta ett halvår och kollektionen är färdigproducerad. Förhoppningsvis får vi bra respons på det. Och det är det som är så spännande, för vi får ju responsen på en gång.

Svenska Elsa Hosk var också en av modellerna under visningen. Här syns hon backstage.Svenska Elsa Hosk var också en av modellerna under visningen. Här syns hon backstage.Svenska Elsa Hosk var också en av modellerna under visningen. Här syns hon backstage.
Svenska Elsa Hosk var också en av modellerna under visningen. Här syns hon backstage. Foto: Studio Bon: Mai Nestor

LÄS OCKSÅ: H&M Studio SS17 – se hela den nya kollektionen här

Finns det något hållbarhetstänk i den här kollektionen?

Ann-Sofie Johansson favoritplagg i kollektionen.Ann-Sofie Johansson favoritplagg i kollektionen.Ann-Sofie Johansson favoritplagg i kollektionen.
Ann-Sofie Johansson favoritplagg i kollektionen.

– I den här kollektionen så har vi ekologisk bomull vad gäller material. Och sen är vissa grejer fortfarande svåra att göra i hållbara material, men vårt mål är naturligtvis att öka andelen hållbara material och inte bara i H&M Studio-kollektionen utan i alla våra kollektioner. Allt vi gör på H&M ska ha ett hållbarhetstänk.

Eget favoritplagg ur kollektionen?

– Jag älskar parkasen med sportigt foder, man kan styla den superfint med pärlkragen i kollektionen. Mixen av det tekniska och romantiska blir så schysst.

LÄS OCKSÅ: Zara Larsson släpper kollektion med H&M – se första bilderna här