Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hon designade tidernas finaste balklänning själv – i hopp om att få visa vem hon är

Kyemah McEntyre ville ha en balklänning som visade hennes afrikanska arv och vem hon är, så hon designade en själv. Resultatet är en fantastiskt vacker balklänning vars bilder nu sprids som en löpeld.

Så här års finns det gott om tillfällen att se fantastiskt vackra bal- och brudklänningar, och de flesta av dem följer samma oskrivna regler i såväl modell som färger och material. När Kyemah McEntyre, 18 år,  skulle välja sin balklänning ville hon inte ha den traditionella pastellfärgade sidenklänningen utan ville istället kunna visa mer av vem hon är. Hon designade därför själv en klänning inspirerad av sitt afrikanska arv. Starka färger, mönster, en djup urringning och långa ärmar präglade designenskissen som hon sedan lämnade vidare till den lokala skräddaren Markell’s Closet i New Yersey som sydde upp den.

Resultatet är en klänning som hade platsat på The Met gala och bilder på Kyemah och klänningen började snabbt spridas över internet.

Förutom att klänningen i sig är helt fantastisk har den även fört med sig två viktiga budskap. Det första och mest givna är hur viktigt det är att vi litar på vilka vi själva är och kan visa det fullt ut även i hur vi klär oss. På samma sätt måste vi även tillåta andra att välja den stil de själva vill, något Kyemah vet mer om. På sin Twitter har hon lagt ut en bild på sig själv i klänningen och skriver att "Det här är för att jag alltid blivit stämplad som ful eller arg. Tack gode gud att stereotyper bara är åsikter."

Klänningen har verkligen gett Kyemah den revansch hon förtjänar, vill du se fler bilder av hennes klänning så ta en titt här nedan eller klicka dig vidare till hennes Instagram och Twitter.

 

Vill du läsa fler liknande artiklar? Gilla Damernas Värld så missar du inget!

Du vill kanske även läsa:

Spana in klänningarna från The Met-gala

Charlotte Perrelli provar brudklänningen i London

Valerie tipsar om sagolikt vackra brudklänningar

Njut av Solange Knowles tre helt fantastiska bröllopsoutfits