Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hope Guldknappenvinnare

Stefan Söderberg, hur känns det att få priset?"Det känns otroligt roligt, det är en ära att få det här priset."

Hur reagerade du när du fick veta att ni vunnit"När Martina ringde och berättade var Ann utomlands så jag kunde inte säga det till henne. Jag mailade henne av en annan anledning och avslutade mailet med 'Ps vi har vunnit ett pris som börjar på g och slutar på nappen.' När hon läste det blev hon jätteglad och började gråta."

Varför tror du att just Hope vann?"Det är svårt att tävla med kläder men jag tror att en av anledningarna var visningen vi hade med höstkollektionen. Det var en liten, intim visning på Dramaten där vi berättade hur vi tänker kring Hope, att det är mer än yta, det finns även andra dimensioner."

På vilket sätt?"Vi jobbar långsiktigt och jagar inte trender, istället fokuserar vi mer på materialen och hur vi bygger plaggen. Vi värnar om insidan, passformen och vi vill inte lämna något åt slumpen."

Ni har vunnit ett av Sveriges mest prestigefyllda designpris, vad står nu på tur?"Nu gör vi en ny hemsida med en ny online butik. Vi har även gjort en ny kollektion som vi kallar smartkollektion, den är mer inriktad på business och så finns samarbetet med Nina Persson i butik."