Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Hösten blir svart hos Tiger of Sweden

Att svart är modevärldens favoritfärg är ingen nyhet. Coco Chanel skapade ”den lilla svarta” redan under 1920-talet.  Men i år har klädmärket Tiger of Sweden Jeans valt att ta den mörka trenden ett steg längre. De har tillsammans med färgtillverkarna Alcro tagit fram en svart målarfärg som de döpt till T/J Black.

– Möjligheterna att använda svart är i princip oändliga. Det kan handla om coating, överfärgat, svart istället för indigo i varpen eller svart i väften. Vi har alltid flera svarta kulörer i vår färgkarta, men det är först nu vi har tagit fram en helt egen ton som en faktisk färg, vilket känns både viktigt och kul, säger säger Claes Berkes, en av Tiger of Sweden Jeans designers, i ett pressmeddelande. 

Deras klädkollektion för hösten 2012 heter Tech Noir. Tiger of Sweden Jeans har hämtat inspiration från en framtida livsstil när de designat plaggen. De har jobbat mycket med detaljer och udda material. Jeans, toppar och accessoarer, allt är förstås präglat av deras nya, svarta nyans T/J Black.   

Några av Tech Noir-plaggen finns redan i butik och resten landar inom kort. Men är du sugen på att köpa en burk Tiger-färg däremot, så får du vänta till och med slutet av oktober. Då finns T/J Black till försäljning på Alcros butiker runt om i landet.

Klicka på bilderna här under om du är nyfiken på resterande del av kampanjen. Vad sägs, blir du inspirerad av Tigers svarta höst?