Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Höstjackor 2021: välj och vraka bland höstkappor, bomberjackor, skinnjackor och ponchos i vår stora guide.Höstjackor 2021: välj och vraka bland höstkappor, bomberjackor, skinnjackor och ponchos i vår stora guide.Höstjackor 2021: välj och vraka bland höstkappor, bomberjackor, skinnjackor och ponchos i vår stora guide.
Höstjackor 2021: välj och vraka bland höstkappor, bomberjackor, skinnjackor och ponchos i vår stora guide. Foto: Jason Lloyd-Evans

Höstjackor 2021: säsongens trender och bästa shoppingtips

Hösten är här och vi får äntligen botanisera bland höstjackor i olika material, former och färger. Damernas Värld har skannat webbshopparnas utbud och valt ut godbitarna att investera i för en trendsäker höst.

Från sportiga läderpuffers till skräddade kappor med klassiska snitt. För många av oss är höstjackan det plagg som används allra mest under säsongen – vilket ger den en låg CPW (cost per wear), och gör jakten på en ny investering desto mer roligare och mer motiverande. Damernas Världs moderedaktör Marika Cederlund har handplockat snygga höstjackor som rimmar rätt med säsongens trender.

1. Höstjacka av ull, Cos

Snygg höstjacka med luva.Snygg höstjacka med luva.Snygg höstjacka med luva.
Snygg höstjacka med luva.

Perfekt all around-jacka med mysig huva och stora fickor – både snygg och praktisk designdetalj. Finns även i ljusblått. Mer info, köp här (länk till Cos). 

2. Rutig höstkappa, La Redoute

Rutig höstkappa för dam.Rutig höstkappa för dam.Rutig höstkappa för dam.
Rutig höstkappa för dam.

En rutig kappa går till allt och just den svartvita rutan är höstens hetaste färgkombination. Vi gillar kappan från La Redoute med stora slag. Mer info, köp här (länk till Ellos). 

3. Quiltad höstjacka, H&M

Quiltad höstjacka till bra pris.Quiltad höstjacka till bra pris.Quiltad höstjacka till bra pris.
Quiltad höstjacka till bra pris.

En trendsäker höstjacka som gör sig supersnygg till mörka, raka denim eller leggings och loafers. Mer info, köp här (länk till H&M). 

4. Skinnkappa, Ivy & Oak

Häftig skinnkappa för hösten 2021.Häftig skinnkappa för hösten 2021.Häftig skinnkappa för hösten 2021.
Häftig skinnkappa för hösten 2021.

Statementkappa i höstens trendfärg grönt. Bältet i midjan ger kappan attityd och den talar gott för sig själv till vardagslooken: brassa på med smycken till fest. Mer info, köp här (länk till Boozt). 

5. Cape, H&M

Cape är både snyggt och praktiskt.Cape är både snyggt och praktiskt.Cape är både snyggt och praktiskt.
Cape är både snyggt och praktiskt.

Mysig cape i ylleliknande polyester. Den har en oversize passform så du får lätt in både en dunjacka eller höstkappa under den. Elegant! Mer info, köp här (länk till H&M). 

Styla capen över en polotröja eller varför inte dunjackan när kylan faller på.Styla capen över en polotröja eller varför inte dunjackan när kylan faller på.Styla capen över en polotröja eller varför inte dunjackan när kylan faller på.
Styla capen över en polotröja eller varför inte dunjackan när kylan faller på. Foto: Frida-My

6. Puffer i läderimitation, Monki

Snygg höstjacka i läderimitation.Snygg höstjacka i läderimitation.Snygg höstjacka i läderimitation.
Snygg höstjacka i läderimitation.

Läderpuffern har seglat upp på senare säsonger och hösten 2021 finns många varianter att botanisera bland. Vi gillar denna från Monki med många rutor – chic och intressant. Mer info, köp här (länk till Monki). 

7. Höstkappa, Arket

Grå höstkappa i ull.Grå höstkappa i ull.Grå höstkappa i ull.
Grå höstkappa i ull.

Rak, klassisk och elegant kappa från Arket – minimalism i sitt esse. Kappan finns i flertal olika färger. Mer info, köp här (länk till Arket). 

8. Mönstrad höstjacka, Rodebjer

Mönstrat är helrätt för höstmodet 2021.Mönstrat är helrätt för höstmodet 2021.Mönstrat är helrätt för höstmodet 2021.
Mönstrat är helrätt för höstmodet 2021.

70-talet är en av höstens stora trender och den här jackan från Rodebjer gör oss minst sagt sugna på att haka på den. Mer info, köp här (länk till Wakakuu). 

9. Teddykappa, Cos

Snygga höstjackor hösten 2021.Snygga höstjackor hösten 2021.Snygga höstjackor hösten 2021.
Snygga höstjackor hösten 2021.

Teddykappan har ett givet inslag i höstmodet. Vi uppdaterar oss med en marinblå variant som känns otroligt elegant. Mer info, köp här (länk till Cos). 

Ett klassiskt stilknep är att hålla sig till två färger i sin look och toppa med ett rött läppstift eller en färgglad accessoar som poppar. Det ger en klassisk och intressant vardagsuniform.Ett klassiskt stilknep är att hålla sig till två färger i sin look och toppa med ett rött läppstift eller en färgglad accessoar som poppar. Det ger en klassisk och intressant vardagsuniform.Ett klassiskt stilknep är att hålla sig till två färger i sin look och toppa med ett rött läppstift eller en färgglad accessoar som poppar. Det ger en klassisk och intressant vardagsuniform.
Ett klassiskt stilknep är att hålla sig till två färger i sin look och toppa med ett rött läppstift eller en färgglad accessoar som poppar. Det ger en klassisk och intressant vardagsuniform. Foto: Francesco Gili / All Rights Reserved - Francesco Gili

10. Bomberjacka, Apiece Apart

Snygg höstjacka till vardags.Snygg höstjacka till vardags.Snygg höstjacka till vardags.
Snygg höstjacka till vardags.

Sportig och elegant på samma gång – hantverket står i fokus i denna snygga jacka från Apiece Apart. Mer info, köp här (länk till Net-a-Porter). 

11. Fodrad skinnjacka, Carin Wester

Fodrad skinnjacka är ett självklart val till hösten 2021.Fodrad skinnjacka är ett självklart val till hösten 2021.Fodrad skinnjacka är ett självklart val till hösten 2021.
Fodrad skinnjacka är ett självklart val till hösten 2021.

Oversize jacka i skinnimitation med fodrad insida och stor krage. Lika snygg till grova kängor som nätta stövlar. Mer info, köp här (länk till Boozt). 

12. Höstkappa, Filippa K

En klassisk kappa blir den perfekta höstjackan.En klassisk kappa blir den perfekta höstjackan.En klassisk kappa blir den perfekta höstjackan.
En klassisk kappa blir den perfekta höstjackan.

Kappa med fiskbensmönster. En klassisk och elegant kappa som värmer och aldrig går ur tiden. Basgarderobsinvestering! Mer info, köp här (länk till Filippa K). 

LÄS MER: Höstmode 2021: allt om säsongens viktigaste trender, färger och plagg