Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Damernas Världs Cassandra Lindblom listar bästa ytterplaggen till hösten 2020!Damernas Världs Cassandra Lindblom listar bästa ytterplaggen till hösten 2020!Damernas Världs Cassandra Lindblom listar bästa ytterplaggen till hösten 2020!
Damernas Världs Cassandra Lindblom listar bästa ytterplaggen till hösten 2020!

Budgetexperten: ”Höstens mest prisvärda ytterplagg – som ser dyrare ut än de är”

Hösten lurar runt hörnet och det är hög tid att investera i en ny höstkappa, jacka eller poncho. Vill du att höstens viktigaste köp inte gräver ett alltför djupt hål i plånboken tipsar Damernas Världs budgetexpert Cassandra Lindblom om säsongens mest prisvärda köp.

Letar du efter en bra höstkappa med en prislapp mer plånboksvänlig än många andra? Då har du kommit rätt. Som Damernas Världs budgetexpert har jag gjort jobbet åt dig och scannat av webbshoparnas oändliga utbud för att plocka ut åtta väl valda favoriter – som är prisvänliga och ser dyrare ut än vad de egentligen är. Så – jag ger dig, säsongens bästa 11 bästa höstplagg till budgetpris. Varsågod att hitta just din favorit!

LÄS MER: Budgetexperten: Så fixar du en tidlös kontorslook – för under 500 kronor

1. Utilityjacka i fuskskinn

Jag föll pladask för den här skönheten från H&M direkt jag såg den – och den plockar många enkla stilpoäng inför hösten på samma gång. Snyggt skräddad silhuett med utilityinslag och grönt fuskskinn. Wow! Finns även i svart om du är sugen på en mer nedtonad variant. Mer info – köp här (länk till H&M)

Utilityjacka i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Utilityjacka i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Utilityjacka i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Utilityjacka i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

2. Tidlös svart, rak kappa

En lång svart kappa hör hemma i den perfekta basgarderoben – gärna i tidlös modell som den här från Monki. Hösten 2020 är androgynt ett viktigt ledord, så varför inte sudda ut gränserna mellan klassiskt feminint och maskulint med den här perfekta kappan i återvunnet material? Högsta betyg i budgetkap! Mer info – köp här (länk till Monki)

Tidlös svart, rak kappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Tidlös svart, rak kappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Tidlös svart, rak kappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Tidlös svart, rak kappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

LÄS OCKSÅ: 14 plagg att investera i för en komplett basgarderob (steg för steg!)

3. Beige höstkappa med knytdetalj i midjan

Är du på jakt efter en klassisk höstkappa med smickrande skärp i midjan är det den här från Ellos du ska kolla in. Perfekt längd, ljuvligt ljus nyans som du med fördel matchar med andra plagg i monokroma toner och elegant knytdetalj. Finns i flera färger och kvalar tveklöst in på listan över bra fynd i höst. Mer info – köp här (länk till Ellos)

Beige höstkappa från Ellos med knytdetalj i midjan. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Beige höstkappa från Ellos med knytdetalj i midjan. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Beige höstkappa från Ellos med knytdetalj i midjan. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Beige höstkappa från Ellos med knytdetalj i midjan. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

4. Uppdaterad trenchcoat

Trenchcoaten är en evig trotjänare i höstgarderoben, och hösten 2020 bjuder på flera uppdaterade varianter. Den här modellen från Gina Tricot bjuder på en något boxigare look och matchas till fördel med sportiga detaljer för ett avslappnat intryck. Mer info – köp här (länk till Gina Tricot)

Trendig trenchcoat från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Trendig trenchcoat från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Trendig trenchcoat från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Trendig trenchcoat från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

5. Långhårig fuskpäls

Låt mig presentera – den optimala höstjackan som ser mycket lyxigare ut än dess prislapp. Den här detaljrika långhåriga fuskpälsen från H&M bjuder på genomtänkt design och den blir en perfekt iögonfallande trotjänare under hösten och vinterns kallare dagar. Mer info – köp här (länk till H&M)

Långhårig fuskpäls från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Långhårig fuskpäls från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Långhårig fuskpäls från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Långhårig fuskpäls från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

MER HÖSTMODE 2020: Höstens vackraste kappor – från budget till lyx 

6. Grå höstjacka med markerad midja

Jag blev förvånad när jag såg priset på den här jackan från Weekday – en riktig budgetpärla. Dess markerade midja och dressade skorstenskrage gör den till en intressant höstjacka som ser mycket mer exklusiv ut än vad den är. Mer info – köp här (länk till Weekday)

Grå höstjacka från Weekday med markerad midja. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Grå höstjacka från Weekday med markerad midja. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Grå höstjacka från Weekday med markerad midja. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Grå höstjacka från Weekday med markerad midja. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

7. Rutig dubbelknäppt höstkappa

Den maskulint inspirerade rocken är ett trendigt ess i höstgarderoben – och rutigt likaså. Lägg till ett lågt pris och du har den här höstkappan från Monki, som mer än gärna får flytta in i min garderob. Pluspoäng för materialet – ullblandning håller dig varm ända in i vinter. Mer info – köp här (länk till Monki)

Rutig dubbelknäppt höstkappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Rutig dubbelknäppt höstkappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Rutig dubbelknäppt höstkappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Rutig dubbelknäppt höstkappa från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

8. Boxig skjortjacka

Den boxiga skjortjackan har snabbt blivit en tidlös ikon i basgarderoben. Den här fodrade varianten från Ellos i vävd kvalitet med stora fickor och dekorsydda sömmar är onekligen en klassiker att älska över tid – och priset är väsentligt lägre än vad den ser ut att kosta. Mer info – köp här (länk till Ellos)

Boxig skjortjacka från Ellos. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Boxig skjortjacka från Ellos. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Boxig skjortjacka från Ellos. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Boxig skjortjacka från Ellos. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

9. Dubbelknäppt beige höstkappa

Behöver jag säga mer än att den här dubbelknäppta höstkappan från H&M kostar mindre än den ser ut att göra? Kort och gott: den perfekta budgetkappan att älska i åratal. Dessutom är den tillverkad i delvis återvunnet material. Mer info – köp här (länk till H&M)

Dubbelknäppt beige höstkappa från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Dubbelknäppt beige höstkappa från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Dubbelknäppt beige höstkappa från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Dubbelknäppt beige höstkappa från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

10. Chockrosa höstkappa

Låt rosa bli en del av din vardagsuniform i höst! Den här höstkappan från Gina Tricot lyfter din look på nolltid (till minipris!) – matcha den med rött för extra hög trendfaktor.  Mer info – köp här (länk till Gina Tricot)

Chockrosa höstkappa från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Chockrosa höstkappa från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.Chockrosa höstkappa från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.
Chockrosa höstkappa från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till kappan.

11. Lackad höstjacka 

Bjud in lack i garderoben och ge din outfit ett lyxigare intryck. Den här höstjackan från Object är ett givet budgetfynd och är ett både trendigt och praktiskt val när regnet faller. Toppar looken med ett brett bälte i midjan för en exklusiv känsla. Mer info – köp här (länk till Ellos)

Lackad höstjacka från Object. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Lackad höstjacka från Object. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.Lackad höstjacka från Object. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.
Lackad höstjacka från Object. Klicka på bilden och kom direkt till jackan.

LÄS MER: 12 reafynd som rimmar rätt med höstens trender – budgetexpertens bästa val