Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

HÖSTMODE 2010: Skandinaviska mönster

Det har aldrig varit så hett att vara skandinav.
Typiska skandinaviska plagg som fårskinn, pälskappor,  pälsaccessoarer och rejäla kängor utgör höstens trendbild. Dessutom har de stickade, nordiska mönstren fått en alldeles egen plats på catwalken. 

Nordiska mönster i allmänhet och norska mönster i synnerhet, har intagit höstens catwalks världen över, från italienska D&G till amerikanska Marc Jacobs.
Snöflingor, renar och lus (enstaka maskor som skapar ett prickigt mönster) har en tydlig plats i höstens mode 2010. Mönstrern känns igen från våra nordiska, stickade tröjor, där Norges lusekofta känns igen i nästan varje plagg. Men det är inga klassiska lusekoftor som har intagit catwalken, utan mönstret används såväl på tröjor, koftor, overknee-strumpor, bodys, tajts, byxdressar och, kanske mest otippat, på klänningar.

Italienska D&G går i täten för mönstertrenden och har skapat en hel kollektion med mönstret som utgångspunkt. Märken som Rag & Bone, Jean Paul Gaultier, MaxMara, Proenza Schouler och Marc Jacobs använder också nordiska mönster i sina kollektioner för hösten och vintern 2010/2011. 

PSST! På Damernas.se i morgon: KÖPTIPS: 8 plagg med skandinaviska mönster

MER HÖSTMODE 2010:

HÖSTENS 10 TREND-FÄRGER

27 trendiga kängor

13 trendiga sammetsköp

CATWALKTREND: Cape

HÖSTENS TRENDIGASTE PLAGG till budgetpris

10 bästa trenderna