Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nils Odier

Höstens hetaste trender – enligt våra svenska designers och modemärken

Höstmode 2016: Här kan du se vad Sveriges designers bjuder på i sina höstkollektioner 2016. Bilderna är från Stockholm Fashion Week i våras då många av de största svenska modemärkena visade upp sina FW16-kollektioner.

Sania Claus Demina

J.LINDEBERG HÖSTMODE 2016

Oj vad det pratas om jackorna på J.Lindeberg! Så brukar det bli. Det andas internationell lyx över hela kollektionen och det bjöds på färger som svart, brunt och petrolblått.

LÄS OCKSÅ: Höstens viktigaste trender – allt du behöver veta om höstmodet 2016

IDA KLAMBORN HÖSTMODE 2016

Ännu en instagram-snackis! Carolina Gynning kom ut med en t-shirt som det stod ”SUPER MEGA PUSSY VAGINA” på. Starka färger som limegrönt varvades med klassiska kulörer och pasteller i tunga material.

IDA SJÖSTEDT HÖSTMODE 2016

Det var en ovanligt stor del av Ida Sjöstedts kollektion till hösten som bestod av svart. Med mycket vackra detaljer förstås. Finalen är alltid något modepubliken ser fram emot, likt när man väntar på en härlig dessert och även denna säsong hörde man åh-ande och ah-ande när couture-linjen kom ut på catwalken.

VALERIE HÖSTMODE 2016

Alla pratar om fuskpälsen på Valeries höstkollektion 2016. Även de blå patchworkjeansen instagrammades flitigt av modeeliten. Vi älskar även de glittriga byxorna och den blå jackan med guldknappar!

Valerie Aflalo bloggar på Damernas Värld – här hittar du hennes blogg!

HOUSE OF DAGMAR HÖSTMODE 2016

Det var höstig stämning på Kulturhuset i Stockholm där House of Dagmar visade sin höstkollektion. Grått, bordeaux, glitter, olika nyanser av mossgrönt och mönster av höstflora dominerade på catwalken. Och systrarnas klassiska stickade plagg förstås.

MARIA NILSDOTTER HÖSTMODE 2016

Smyckesdesignern Maria Nilsdotter bjöd in till modevisning som inleddes av en balettdansös och blev därmed en av modeveckans mest instagrammade. Till hösten kan vi shoppa vackra diadem (som redan nu till våren en av de viktigaste accessoartrenderna), ringar och coola halsband.

LÄS OCKSÅ:  Höstens hetaste trender 2016 – enligt de internationella modehusen

ALTEWAI SAOME HÖSTMODE 2016

Bara axlar, mycket vitt, skärp i midjan och raka byxor. Altewai Saome har tagit fram en kollektion av feminina plagg med maskulina inslag. Detaljer som knappar, skärp och coola byxkanter gäller till hösten!

MINIMARKET HÖSTMODE 2016

Djurprint, denim, raka linjer, asymmetri och bara axlar. Metalliska skor i bland annat guld och grönt blir en fin kontrast till de svart, grå och blå plaggen.

STYLEIN HÖSTMODE 2016

Stylein presenterar inför hösten mocka, flätade tyger, stora skärp, grått i kombination med vitt och lackade svarta plagg. Detta ska helst bäras ihop med halva loafers, en trend som blir stor även nu till våren.

 

WHYRED HÖSTMODE 2016

Whyred gav modeveckan i Stockholm en stark start med skräddade plagg, lackade skor och dunjackor med skärp i midjan. Det visades en naturnära färgskala med inslag av rosa, knalligt lila och turkost.

STAND HÖSTMODE 2016

Relativt nya modemärket STAND gör bara kläder i skinn och päls visade upp sin kollektion på Auktionsverket i form av en presentation. Visst längtar vi till våren, men med den snöstorm som rådde utanför lokalerna under tiden som presentationen pågick, så kändes det alldeles extra inspirerande att krypa in i något av de här varma plaggen.

BUSNEL HÖSTMODE 2016

Klassiska Busnel adderar fårpälsdetaljer till höstens plagg. Kragen är i fokus och vi ser mycket långa längder på de klassiska dubbelknäppta plaggen.

BJÖRN BORG HÖSTMODE 2016

Måndagens sista visning var av Björn Borg som presenterade en limiterad kapselkollektion inför hösten 2016. Det är uppmärksammade brittiske Craig Green som tagit fram dessa plagg i samarbete med Björn Borg. Sportplagg skapade av en konceptuell designer = monokroma löparlooks och intressanta silhuetter.

Vill du få mer härlig inspiration? Gilla Damernas Värld på Facebook så missar du inget!

Foto översta bilden: Nils Odier