Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ida Sjöstedt höst/vinter 2013

Tyllkjolarna är färre, och det mjuka gulliga som Ida Sjöstedt är en mästare på? Glöm det! I sin kollektion för hösten och vintern 2013 och hon fokuserat på "mean girls"och skräckfilmer.

Kollektionen heter "I know what you did last season" och innehåller collegetröjor, tunna korta klänningar, guld, basebolljackor, röda fuskpälsar och givetvis en del spets och glitter. För Damernas.se berättar Ida Sjöstedt om hur partyt från vårkollektionen spårat ur. Läs mer efter klicket...

Foto: Kristian LöveborgDina fantasiland är alltid lika spännande, vart har vi varit den här gången?- Ursprungstemat är skräckfilmer med de obligatoriska hejaklacksledarna och baldrottningarna. Om man jämför med min vårkollektion som var väldigt gullig med "dream girls" så har partyt spårat ur nu, drömflickorna har bränt ner skolan.
Berätta om trycken som pryder t-shirtar och basebolljackor
- Det är så stressigt med modesäsongerna så det var roligt att göra ett tryck som "IDA AW 13" som sätter en väldigt tydlig stämpel. Då blir det kanske snarare kul om några säsonger att man har en jacka som är från hösten 2013 istället för att det ska kännas gammalt och tråkigt. 


Vad är nytt för säsongen?
- Jag har jobbat mycket med svandun, broderierna och applikationerna är också nya och det sportigare elementet som nu kombineras med festmode. Tyllen har jag dragit ner på lite men sen är det såklart spets och glitter, det måste ju alltid finnas med.