Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ida Sjöstedt: "Magin uppstår när man klär rätt person i rätt plagg"

I nästa vecka drar Fashion Week Stockholm SS18 igång. En av modeskaparna som visar sin kommande vår- och sommarkollektion under modeveckan är designern Ida Sjöstedt. Vi har tagit pulsen på Ida inför visningen.

Hej Ida! Vad är inspirationen bakom din SS18-kollektion?

– Kollektionen bär namnet Secret Garden och är inspirerad av tanken om att hitta en hemlig plats – antingen fysiskt eller i fantasin – där det finns rum för lugn, lycka och harmoni.

Ida Sjöstedt i egen design.Ida Sjöstedt i egen design.Ida Sjöstedt i egen design.
Ida Sjöstedt i egen design.

Hur föddes din kärlek till mode?

– Jag har alltid älskat vackra saker och att vara kreativ. Som barn så älskade jag att rita fina klänningar och sy kläder till mina Barbiedockor. När jag insåg att det var något man kunde jobba med så förstod jag att det var det jag ville göra.

Hur tänker du kring hållbarhet och mode?

– Vi arbetar alltid med ett hållbarhetstänk på så sätt att hela vår produktion ligger i Europa och vi arbetar med minimal lagerhållning. Vi producerar aldrig mer än vad som är beställt för att inte bidra till någon överproduktion och kläder som inte kommer till användning.

Har du någon drömperson du önskar ska bära din design?

– Det är omöjligt att svara en enskild person. Jag har alltid hävdat att magin uppstår när man klär rätt person i rätt plagg.

Ida Sjöstedt Couture.Ida Sjöstedt Couture.Ida Sjöstedt Couture.
Ida Sjöstedt Couture.

Och till sist, hur kommer du själv vara klädd i höst?

– Troligtvis i jeans, skjorta och sweatshirt som jag vanligtvis klär mig. Jag kommer satsa på en snygg jacka från vår höstkollektion – troligtvis vår Coco jacket med fuskpälskrage och metalldetaljer.