Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ida Sjöstedt satsar på exklusiv couture

Ida Sjöstedt visade sin första kollektion på Berns 2001 och har sedan dess etablerat sig i svenskt mode med sin feminina design. Nu har hon tröttnat på slit- och slängmentaliteten inom massmodet och vill sakta ner modekarusellen med en egen coutureavdelning.

När visste du att du ville bli designer? 

"När jag var elva år gick jag på kurs hos min bästis mamma som var jätteduktig på att sy. Jag tog med mig tyger och hon lärde mig att sy mina egna kläder. Jag satt i deras förråd och sydde medan min bästis kollade på tv. Resultatet blev bland annat en blommig dräkt i Liberty-tyg som jag hade på mig på avslutningen i 6:an."

Hur skulle du själv beskriva din design?

"Feminin och lekfull med fokus på silhuett och detaljer. Jag strävar ständigt efter att utveckla och förfina mina kollektioner i materialval, färger, snitt och detaljarbete."

Kan du berätta lite om din nya satsning på Ida Sjöstedt Couture?

"Mina kollektioner har alltid haft fokus på fest men med Ida Sjöstedt Couture tar vi konceptet ett steg längre. Nu erbjuder vi våra mest glamourösa och exklusiva klänningar till kunden med deras egna mått och efter deras önskemål."

Varför valde du att satsa på couture just nu?

"De senaste säsongerna har modekarusellen snurrat allt snabbare och personligen har jag blivit allt mer trött på slit- och slängmentaliteten inom massmodet. Jag har längtat efter att få fördjupa mig i varje plagg och skapa kläder som känns speciella både för mig som kreatör och för min kund. Med tanke på responsen sedan jag startade upp coutureavdelningen kan jag glatt konstatera att det finns fler som känner som jag!"