Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Vi listar köpen som fixar kronprinsessans snygga smyckesstil.
Vi listar köpen som fixar kronprinsessans snygga smyckesstil. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Inspireras av Victorias vackra smycken – 11 köp som fixar stilen

Victoria är känd för sin eleganta och trendsäkra stil, och det inkluderar också hennes tidlösa smyckegarderob. Vi tar en kik in i kronprinsessans skrin och listar några av hennes mest återkommande favoriter.

Damernas Värld

Pampiga tiaror, storslagna ädelstenar och anrika juveler i all ära. Men vi älskar också att se våra kungligheter i moderna – och något mer budgetvänliga – smycken. Kronprinsessan Victoria är bra på att lyfta fram och återanvända svensk design, och det även när det gäller smycken. Oftast ser vi henne i tidlös design som sticker ut och som gör ett statement, men bland hennes favoriter finns även mer minimalistiska val. Skrolla vidare för att upptäck 11 smycken inspirerade från Victorias fenomenala stil.  

1. Barockpärlor i guldcreoler 

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Barocka pärlor med fantasifulla former har blivit en av de största smyckestrenderna på senare år – och vår stilprinsessa är självklart inte sen med trenden. Smycken som pryds av de mer råa och naturliga pärlorna får en cool touch till den annars stilrena känslan. Bland Victorias favoritsmycken hittar vi dessa pärlörhängen från Cravingfor. Vi listar liknande par som ger samma eleganta, men trendiga känsla. 

Creoler med kristaller och en hängande pärla från svenska Caroline Svedbom. Gjord av mässing och förgylld med 18K guldplätering.
Säljs här (länk till Plain Vanilla).

2. Blänkande statementörhängen 

Victoria under ett besök i Nederländerna 2022. Foto: Jessica Gow/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett par stora blänkande örhängen är allt du behöver för en snygg festlook. De stora statementörhängena passar till det mesta och Victoria bär dem till både kostym och klänning. 

Trendiga statementörhängen av stål och blank 14K guldplätering från Edblad.
Säljs här (länk till Sobling).

3. Smycken från Maria Nilsdotter 

Kronprinsessan Victoria under Astrid Lindgren Memorial Award 2022. Foto: Peter Grannby / Peter Grannby

Victoria är ett stort fan av vackra och lekfulla smycken från Maria Nilsdotter. Särskilt ofta har vi sett henne i smycken från Pippi Långstrump-kollektionen, och senast i maj såg vi henne bära både halsband och örhängen från serien. 

Örhängen av silver ur Maria Nilsdotters Pippi Långstrump-kollektion

Ett riktigt statementhalsband av silver, guldpläterat silver och svarta stenar från Maria Nilsdotter.
Säljs här (länk till Maria Nilsdotter).

4. Smycken från Efva Attling 

Kronprinsessan Victoria på Stockholms slott 2022 i halsband från Efva Attling och i Haga Slott 2017 med örhängen från Efva Attling. Foto: Pontus Lundahl/ TT NYHETSBYRÅN / Erika Gerdemark Photography

Victorias stil beskrivs ofta som modern och elegant, en beskrivning som passar bra ihop med Efva Attlings smyckesdesign. Det är därför inte helt oväntat att kronprinsessan burit många smycken från den svenska designdrottningen genom åren. Här i halsband och örhängen från märket. 

Halsband inspirerat av moln i återvunnet 18k guld eller vitt guld med diamanter från Efva Attling.
Säljs här (länk till Efva Attling).

Örhängen inspirerade av moln i återvunnet 18k guld eller vitt guld med diamanter från Efva Attling.
Säljs här (länk till Efva Attling).

5. Pampiga creoler 

Kronprinsessan Victoria under prisceremonin för Crafoordpriset på Lunds universitet. Foto: Anders Bjurö/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett par riktigt maffiga creoler är ett snabbt knep som förhöjer din outfit. Och det spelar ingen roll vilka kläder, vilka färger eller vilken design du bär – stora ringar i öronen passar till allt. 

Vackert twistade ringar av guldpläterad metall från Missoma.
ANNONS Köp här (länk till Missoma).

6. Massivt halsband

Victoria på besök i Kronobergs län 2021. Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ett härligt statementsmycke med stora grova länkar är en hit hos kronprinsessan. Hon stylar gärna halsbandet till en simpel stickad tröja – ett enkelt sätt att klä upp en vardagslook. Just detta halsband är ett budgetalternativ från H&M som tyvärr är slutsålt, men här kommer en liknande modell. 

Halsband med chunky design av återvunnen mässing med silverplätering från Arket.
ANNONS Köp här (länk till Arket).

7. Färgstarka örhängen 

Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Victoria är inte rädd för färg och färgmatchar gärna sina outfits med smycken i samma ton – ett smart knep som får dig att känna dig både uppstyrd och piffig. 

Gröna hoop-örhängen i guldpläterad mässing av Sophie by Sophie.
Säljs här (länk till Sophie by Sophie).

8. Minimalistiskt armband 

Foto: Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det finns ett armband som Victoria alltid tycks ha på sig. Nämligen ett minimalistiskt armband med ett vackert hjärta från Sophie by Sophie. Ofta matchar prinsessan armbandet med flera länkar i silver för en komplett look. 

Här hittar ni kronprinsessans klassiska hjärtarmband av silver från Sophie Sophie.
ANNONS Köp här (länk till Ellos).

9. Gnistrande örhängen 

Foto: TT TIDNINGBYRÅN

Victoria sprider gärna sin kungliga glans med ett par gnistrande smycken hängande i öronen – och i kronprinsessans smyckeskrin rymmer både dyrgripar och budgetalternativt.

Bland Victorias mest trogna favoriter hittar vi dessa slående vackra kristaller signerade Caroline Svedbom. Gjorda av mässing förgyllt med 18k guldplätering.
Säljs här (länk till Nordic Spectra).

LÄS MER: Klä dig som kronprinsessan Victoria – 30 kungliga köp 

LÄS MER: Se kronprinsessan Victorias otroliga stilresa – från då till nu