Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Prisvärda kashmirtröjor – från budget till lyxPrisvärda kashmirtröjor – från budget till lyxPrisvärda kashmirtröjor – från budget till lyx
Prisvärda kashmirtröjor – från budget till lyx Foto: Jason Lloyd-Evans

Investera i en kashmirtröja! Prisvärda köp – från budget till lyx

Är du lite frusen och gillar plagg som håller i många år? Då är kashmir det perfekta materialet för dig! Vare sig du vill satsa på en helstickad kashmirtröja som håller hela livet eller en mer prisvärd kashmirblandning, listar vi här de bästa köpen 2022: 

Kashmir (eller även cashmere som det stavas på engelska) är ett av världens mest exklusiva och begränsade material, därav det höga priset. Men då ingår en kvalitet som är unik.

Kashmirens form och färg håller nämligen livet ut om du tar väl hand om din tröja. För att inte tala om dess mjukhet och den exklusiva känslan man får av att bära den – en kashmirtröja är mycket mjukare än en vanlig fårullströja, och kliar dessutom inte. Plagget är även en viktig stapel i basgarderoben som kan stylas till allt möjligt.

– Kashmir är ett hållbart material i dubbel bemärkelse, för det första är det ett naturmaterial som är snällare mot miljön än många anda material, och för det andra kan kashmirplagg hålla i årtionden om man tar hand om dem på rätt sätt, säger Stephanie Bergström, grundare av kashmirmärket Soft Goat. 

Kashmir är ett av världens mest exklusiva och begränsade material.Kashmir är ett av världens mest exklusiva och begränsade material.Kashmir är ett av världens mest exklusiva och begränsade material.
Kashmir är ett av världens mest exklusiva och begränsade material. Foto: Catwalkpix.com / Copenhagen Fashion Week

– Kashmir håller länge om du tar hand om det väl. Se till att vädra plagget efter användning i stället för att tvätta det, och att ha det vikt i garderoben – inte hängandes! Hänger kashmirplagg så tappar de formen efter ett tag, fortsätter Stephanie.

LÄS MER: Här kan du läsa en längre guide till hur du tvättar och tar hand om dina plagg i kashmir (och ull och siden).

11 härliga kashmirtröjor som adderar lite extra lyx till din garderob

1. Finstickad tröja av kashmir från H&M

En finstickad tröja i mjuk kashmir med avslappnad passform från H&M som finns i flera färger och till bra pris! En kanonmodell som du passar till det mesta och som värmer skönt om rumpan. Mer info och köp här (länk till H&M).

2. Härlig tröja av kashmir med polokrage

En drömtröja – kragen blir dessutom ännu snyggare om du låter den stå upp och hänga lite ledigt runt halsen. Denna tröja från Cos avslappnade fit gör det här till en riktig höjdare.  Mer info och köp här (länk till Cos).

3. Kashmirtröja med krage från Soft Goat

En mjuk finstickad kashmirtröja med lång ärm och krage från Soft Goat. Finns även i fler färger. Mer info och köp här (länk till Soft Goat).

4. Kashmirtröja med ränder från Cos

Snygg kashmirtröja med rundad hals i oversizemodell och höstens stora trend – ränder. Matcha med jeans och höstboots för en klassisk och stilig höstlook. Mer info och köp här (länk till Cos). 

5. V-ringad kashmirtröja från Lisa Yang  

Är man på jakt efter elegant stickad tröja i cashmere med v-ringad halsring är den här helrätt.  Mer info och köp här (länk till Wakakuu).

6. Fantasisk kofta av kashmir från Arket

Den här koftan från Arket är chic så det förslår! Oversizemodell och snygga knappar – så tjusigt ihop med jeans eller kostymbyxor.  Mer info och köp här (länk till Arket).

7. Kabelstickad kashmirtröja från Totême

Den kabelstickade tröjan har seglat upp till att bli ett trendplagg i höst. Byt ut din gamla mot en ny i kashmir – det eleganta materialet kommer inte bara att vara skönare utan också plocka upp din look till en ny nivå. Mer info och köp här (länk till My Theresa).

8. Oversize tröja av kashmir från Filippa K

Mörkgrå tröja från Filippa K i en oversize modell med V-ringad stickningsdetalj. Den finns också i beige. Mer info och köp här (länk till Filippa K).

9. Ljusblå kofta av kashmir från Weekend Max Mara

Förvisso diskret, men är du sugen på en lyxigare variant av kofta så föreslår vi denna goding från Weekend Max Mara. Den snygga blåa färgen kommer vara en vinnare i garderoben i många år framöver. Mer info och köp här (länk till Boozt).

10. Omlottkofta av kashmir från Arket

Den här omlottkoftan från Arket vet man att man kommer tillbringa många dagar och kvällar i! Lyxig känsla och passar till allt. Mer info och köp här (länk till Arket).

11. Klassisk kamelfärgad polotröja av kashmir från Samsøe Samsøe

Klassisk kamelfärgad och snygg polotröja från Samsøe Samsøe i 100 % kashmir. Finns i fler färger.  Mer info och köp här (länk till Boozt).

12. Oversizetröja i brunt från Hope

Skön kashmirtröja i oversizemodell med v-ringning och långa ärmar med mudd. Finns i flera snygga färger. Gjord av 100% kashmir. Mer info och köp här (länk till Boozt). 

LÄS MER: Därför får du små hål i dina tröjor – 4 möjliga anledningar till det irriterande problemet