Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Iris Apfel x H&M släpps i början av 2022.
Iris Apfel x H&M släpps i början av 2022.
Iris Apfel x H&M släpps i början av 2022.
Iris Apfel x H&M släpps i början av 2022. Foto: HM

NYHET | H&M släpper kollektion med 100-åriga stilikonen Iris Apfel

Modehösten är igång! Stilikonen Iris Apfel släpper kollektion med H&M. Här är allt vi vet än så länge.

Samma dag som man släppte höstens H&M Studio-kollektion (se den här) så kom den svenska modekedjan även med en annan rolig nyhet: nämligen att man släpper ett samarbete med stilikonen Iris Apfel.

Iris Apfel är för många känd tack vare sin maximalistiska och excentriska stil, som hon hållit kär långt upp i åldern – Iris är nyss fyllda 100 år! Utöver stilikon kan hon även titulera sig inredningsarkitekt, modedesigner och affärskvinna. Iris färgglada stil, där stora accessoarer ofta står i fokus – inte minst de karaktäristiskt stora och runda glasögonen – har inspirerat både modeindustrin och modeälskare världen över i decennier. 

– Iris förkroppsligar personlig stil – en stil som är både vackert uppseendeväckande och eklektisk men samtidigt också så komplett ålderslös. Hon visar att mode handlar om att uttrycka sig själv, vem man är eller vem vill vara, samt att ha kul på vägen – en riktig inspiratör!, skriver Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgivare på H&M, i ett pressmeddelande.

Iris Apfel är känd för sin excentriska stil. I vinter släpper hon en kollektion med H&M. Foto: HM

Då släpps Iris Apfel x H&M

Kollektionen inspireras förstås av Iris personliga stil, och kommer att bestå av både kläder och accessoarer som ”omfamnar Iris djärva stilkänsla och självständighet”. Nyckelplagg i kollektionen är färgglada set, kostymer i blommönster, volangklänningar och även mönstrade klänningar. Smycken och accessoarer har en viktig del i kollektionen i sann Iris-anda. Alla material i kollektionen är återvunna eller mer hållbart tillverkade, och varje plagg och accessoar har gjorts med cirkularitet i åtanke.

– Jag tycker att H&M är fantastiska och absoluta pijonjärer inom sitt område – vilket jag älskar! Jag älskar att göra mode av klass till överkomliga priser, vilket H&M har lyckats bemästra, skriver Iris Apfel i ett pressmeddelande.

Iris Apfel x H&M släpps i utvalda H&M-butiker och på H&Ms hemsida i början av 2022.

LÄS MER: 5 tidlösa stilknep att lära av 100-åringen Iris Apfel