Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

J.Lindeberg höst/vinter 2013

Inspirerad av Stockholms stadsbibliotek har J.Lindeberg skapat en kollektion i mustiga höstfärger. Visningen begav sig i en intim lokal där modellerna sakta gick mellan stolsraderna för att till sist ställa sig alldeles stilla på vita lådor så att publiken på nära håll skulle få syna kläderna i sömmarna.

Kollektionen bjöd på både herr och damkläder. På dam-delen syntes stora jackor och kappor, grovt stickade höstplagg, avslappnade kostymer och feminina klänningar. Efter klicket kan du läsa en intervju med J.Lindebergs designer Jessy Heuvelink som berättar om biblioteket och kläderna.

Foto: Kristian LöveborgBerätta om inspirationen Stockholms stadsbibliotek.– Det är en väldigt modernistisk byggnad, unik för sin tid och den har väldigt mycket kontraster. När man ser stadsbiblioteket möts man av granit, gråskala, metall och sten. När man sedan kommer in präglas rummet av trä, böcker, lätthet och en varm känsla. De här elementen ville vi visa i kollektionen så vi har jobbat mycket med olika lager och material. På håll ser kläderna kanske mörka ut men när man kommer nära ser man flera lager av olika material som ger en mjuk känsla. 

Vad är nytt för den här säsongen från J.Lindeberg?– Vi har försökt göra kollektionen mer mogen och även få herr- och damdelen att höra ihop mer. Vi har försökt göra dem som pojkvän och flickvän där herrstilen är väldressad med en edge medan dam-stilen är mer rockig med lite gentlemanna-stil. Vi har även fler asccessoarer i kollektionen den här säsongen och materialen är verkligen något vi arbetat med.

Vilka är dina kollektionsfavoriter?– På herr-sidan är det den första looken och på damsidan har jag många favoriter men får jag bara säga en är det kappan med de stora dragkedjorna.