Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jean-Charles de Castelbajac går online

Popart-inspirerat, tivoli-lekfullt och fullkomligt galet. Och underbart. Den franska modeskaparen Jean-Charles de Castelbajac vet hur man skapar mode i populärkultur anda, och hur man använder sig av ikoner för att skapa mode. 

Den lekfulle designern har bland annat använt sig av Kalle Anka, Musse Pigg, Elvis, Barack Obama, och nu senast Bambi. 

Det iögonfallande modet har varit relativt svårt att få tag i från Sverige, men nu går Jean-Charles de Castelbajac online och öppnar sin egen webbshop, där du kan fynda kläder och accessoarer från hans JC/DC by JC de Castelbajac-linje, som är hans lite billigare linje. 

Höstens kollektion frontas av inga mindre än ... gänget i TV-serien "South Park". 

Jean-Charles de Castelbajac är en modeskapare, född den 28 november 1949, i Casablanca, Marocko. Jean-Charles de Castelbajac har ett märke med samma namn, men är också känd under namnet JC/DC. Han har gjort sig känd för sin lekfulla, och popart-inspirerade stil, och även visat sin ståndpunkt i det amerikanska presidentvalet genom att visa upp kreationer med Barack Obama på sina visningar.

1979 gifte Jean-Charles de Castelbajac med modejournalisten och modellen Kathrine Lee Chambers, tillsammans fick de två söner. Paret är i dag skilda, och Jean-Charles de Castelbajac lever tillsammans med skådespelerskan Mareva Galanter.