Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Hitta rätt jeansmodell för dig – Damernas Värld guidar till trenderna och snyggaste köpen 2023.Hitta rätt jeansmodell för dig – Damernas Värld guidar till trenderna och snyggaste köpen 2023.Hitta rätt jeansmodell för dig – Damernas Värld guidar till trenderna och snyggaste köpen 2023.
Hitta rätt jeansmodell för dig – Damernas Värld guidar till trenderna och snyggaste köpen 2023. Foto: TheImageDirect.com / GETTY IMAGES

Jeans 2023 – säsongens trender och modeller

Vilka jeans för dam gäller 2023? Vi har plockat ut säsongens snyggaste jeansmodeller – från baggy till cargo och vida jeans med låg midja. Dessutom visar vi hur du kan bära dem stilsäkert!

Förutom att denimtrenden just nu är stor i sig så finns det knappast ett mer tidlöst och mer användbart plagg än jeans. De kan bäras till allt och enkelt kläs upp till mer festliga sammanghang. Ett plagg att älska i många år. I år är det cargomodellen som gör sitt intåg som en av de stora jeanstrenderna men vi ser även mycket generös benvidd, kul detaljer i olika mönster och material och låga midjor. Damernas Värld guidar till säsongens trender och jeansmodeller som gäller 2023.

Vida jeans / baggy jeans

Den här stilen är tänkt att ha en lång silhuett och lös passform hela vägen upp på benet. Balansera det med en instoppad skjorta eller figursydd tröja för en stilsäker look.

Danska influensern Emili Sindlev i vida jeans under modeveckan i Milano.Danska influensern Emili Sindlev i vida jeans under modeveckan i Milano.Danska influensern Emili Sindlev i vida jeans under modeveckan i Milano.
Danska influensern Emili Sindlev i vida jeans under modeveckan i Milano. Foto: CATWALKPIX.COM / CATWALKPIX.COM
Även Alba Garavito Torre bär vida jeans till pumps – en elegant och trendsäker styling.Även Alba Garavito Torre bär vida jeans till pumps – en elegant och trendsäker styling.Även Alba Garavito Torre bär vida jeans till pumps – en elegant och trendsäker styling.
Även Alba Garavito Torre bär vida jeans till pumps – en elegant och trendsäker styling. Foto: EDWARD BERTHELOT / GETTY IMAGES GETTY IMAGES EUROPE

Vida jeans från Levi's

1 AV 2
Foto: Pressbild
2 AV 2
Foto: Privat

Svarta jeans med raka och vida ben. Tillverkad av 100 % bomull.
ANNONS Köp här (länk till Boozt). 

Vida jeans från Cos

Foto: Pressbild

Extra vida jeans i klassisk blå nyans.
ANNONS
Köp här (länk till Cos). 

Vida jeans från Samsøe Samsøe

Foto: Pressbild

Svarta jeans i vid modell. Tillverkad av 80% ekologisk bomull, 20% återvunnen textil.
ANNONS Köp här (länk till Boozt). 

Vida jeans från Arket

Foto: Pressbild

Ljusa jeans i denim utan stretch med medelhög midja, lös passform och något utsvängda ben. Workwear-inspirerad modell med fickor på benen.
ANNONS Köp här (länk till Arket).

Cargojeans

Det är ingen hemlighet att cargobyxan har ett starkt modeögonblick just nu – den avslappnade byxan har tagit över som den ultimata modellen att bära till både sneakers och klackar. Nu är det dags för denimhybriden att stiga in i modematchen: cargojeans. Styla med svarta klackar och skinnjacka för den perfekta kvällslooken.

Michelle Obama helt i denimlook – och cargojeans – från danska Ganni.Michelle Obama helt i denimlook – och cargojeans – från danska Ganni.Michelle Obama helt i denimlook – och cargojeans – från danska Ganni.
Michelle Obama helt i denimlook – och cargojeans – från danska Ganni. Foto: TASOS KATOPODIS / GETTY IMAGES FOR LIVE NATION GETTY IMAGES NORTH AM

Cargojeans från Envii

Foto: Pressbild

Mörkblå cargojeans i vid modell från Envii.
ANNONS Köp här (länk till Boozt). 

Cargojeans från Gestuz

Foto: Pressbild

Mjuka jeans i cargomodell med dragsko längst ner.
Säljs här (länk till Gestuz).

Cargojeans från H&M

Foto: Pressbild

Ljusblå cargojeans i 90-talsinspirerad baggymodell med hög midja, låg gren och extra långa ben.
Säljs här (länk till H&M).

LÄS MER: Stilexperten Monika Kichau: ”Så stylar du cargobyxorna”

Raka jeans

De raka jeansen kan komma i olika färger och längder men i år sticker framför allt byxan med extra längd i benen ut som den allra trendigaste. De får gärna också ha detaljer i olika mönster och material.

Cate Blanchett i snygg mörk denimlook från Alexander McQueen.Cate Blanchett i snygg mörk denimlook från Alexander McQueen.Cate Blanchett i snygg mörk denimlook från Alexander McQueen.
Cate Blanchett i snygg mörk denimlook från Alexander McQueen. Foto: TheImageDirect.com / TIDNY-249 / TheImageDirect.com / Byline: TheImage

Raka jeans från Arket

Snygga jeans i rak modell utan stretch som ger stilsäker och tuff look.
ANNONS Köp här (länk till Arket). 

Raka jeans från Lindex

Foto: Pressbild

Raka jeans i snygg modell med extra långa ben och hög midja.
ANNONS Köp här (länk till Lindex). 

Raka jeans från Calvin Klein

Foto: Pressbild

Svarta raka jeans med hög midja och revärer på sidan i helsvart tyg. Tillverkade av 80% bomull och 20% återvunnen bomull.
ANNONS Köp här (länk till Boozt).

Låg midja

Den låga midjan kanske inte är för alla men kan med fördel kläs upp till en mer elegant look om du stylar med en instoppad skjorta, gärna med ett lager under. Även de vida jeansen får gärna ha låg midja i år.

Jeans med låg midja från Filippa K

Foto: Pressbild

 

Det sitter i detaljerna på jeansen i år! Tvåfärgade jeans med låg midja, raka ben och chapseffekt. Tillverkade av ekologisk bomull.
ANNONS Köp här (länk till Filippa K).

Jeans med låg midja från Monki

Foto: Pressbild

Svarta jeans med låg midja, lätt utsvängda ben och smal passform.  
ANNONS Köp här (länk till Monki).

Jeans med låg midja från Gina Tricot

Foto: Pressbild

Snyggt gråsvarta jeans med låg midja. lös passform och raka ben.
ANNONS Köp här (länk till Gina Tricot).

LÄS MER: Stilexperten Monika Kichau: ”Så bär du 00-talets baggybyxa på ett modernt sätt”

LÄS MER: Från klassiska blå till trendigt rosa – här är höstens denimprognos