Artikeln innehåller annonslänkar. Mer info

DV har valt ut säsongens snyggaste jeans.
DV har valt ut säsongens snyggaste jeans. Foto: TT Nyhetsbyrån / Getty images

Höstens snyggaste jeans 2022 – trenderna och så stylar du dem

Vilka jeans för dam gäller 2022? Vi har plockat ut säsongens snyggaste jeans från bootcut och baggy till barrel jeans och flares. Och dessutom visar vi hur du kan bära dem snyggt den här säsongen! 

Hannah Sjöström

Från baggy, bootcut, flares, hög midja eller låg – när det kommer till jeans finns det en (eller många gånger flera!) smaker för alla. Och det bästa är att bland årets trender ser vi också flera olika modeller; raka, vida, mom jeans, flare och jeans med hög midja. Från klassiska modeller till säsongens mest trendiga köp – Damernas Värld listar de bästa jeansen för 2022.

LÄS ÄVEN: Möt hösten i vita sneakers – här är våra tidlösa favoriter 

Foto: Jeremy Moeller / Getty Images Europe

1. Stilsäkra mom jeans

Mom jeans har hög midja och avsmalnade ben och är en favoritmodell hos många. Och vi är inte förvånade – de har den perfekt avslappnade och nonchalanta looken som går lika bra att styla till klackar som till sneakers. 

Mom jeans i ekologisk bomull 

Extra höga mom jeans i ekologisk bomull med hög midja och avsmalnade ben. Finns i flera olika nyanser. Mer info och köp här (Länk till Weekday)

Mom jeans i lös modell 

Klassiska mom jeans med hög midja utan stretch och avsmalnande ben. Perfekta basjeans till garderoben. Mer info och köp här (Länk till Gina Tricot).  

2. Klassiska raka jeans

Få plagg är mer klassiska än ett par raka blåjeans. Tidlösa, smickrande för alla former, och enkla att matcha med olika plagg. De raka jeansen är dina vänner i vått och torrt! (Dessutom passar de till alla skor du har i garderoben!) Välj ett par i kortare modell om du vill ha riktig trendkänsla! 

Raka jeans från Filippa K

Snygga och sköna jeans med hög midja, rakt, hellångt ben och lite stretch. Perfekt vårfärg! Mer info och köp här (Länk till Filippa K).   

Raka jeans med extra hög midja 

Raka jeans med hög midja och lite stretch. Mellanblå nyans och gjorda i delvis ekologisk bomull. Zami classic blue jeans från Monki. Mer info och köp här (länk till Monki).  

Raka jeans från H&M

Raka jeans i stadig bomullsdenim från H&M. Jeansen har normalhög midja och raka ben. Mer info och köp här (Länk till H&M).  

Svarta raka jeans

Raka, snygga, ankellånga jeans från Cos. Matcha med skjorta och loafers för en klassisk sommarstil. Tillverkad av 99% återvunnen bomull. Mer info och köp här (länk till Cos).

Influencern Pernille Teisbaek i ett par klassiska raka jeans. Foto: Christian Vierig / Getty Images Europe

3. Vida jeans

2022 fortsätter de vida jeansens att vara i säsong. Byxorna syns överallt, och i många olika tappningar. Ju högre och vidare desto bättre – maxa jeansens 70-talsvibbar med hjälp av retro sneakers eller sandaletter. Vida byxor kallas också ibland för flare eller wide leg. 

Vida jeans från H&M

Jeans med vid och skönpassform - hög midja - och långa ben. Gjorda i bomull och denna nyans heter Ljus denimblå. Mer info och köp här (Länk till H&M).  

Vida jeans i mellanblå nyans med extra hög midja 

Vida jeans med hög midja och extra vida ben från Lindex. Här i en klassisk och stilsäkert blå tvätt. Mer info och köp här (Länk till Lindex).  

Svarta vida jeans från Ganni

Snygg jeansmodell med vida ben och hög midja från Ganni. Mer info och köp här (länk till Farfetch). 

4. Utsvängda bootcut jeans

Bootcut håller ett stadigt grepp om modevärlden och är trendiga även i höst. En tight modell med lätt utsvängda ben är en smickrande investering för alla kroppar. 

Hållbara jeans i bootcut modell 

Lätt utsvänga bootcut jeans med hög midja och smal passform, gjort i stretchig bomullsmix. Perfekta vardagsbyxor! Susan bootcut jeans från Kappahl. Mer info och köp här (Länk till Kappahl).  

Bootcut jeans med hög midja 

Bootcut jeans med hög midja från Levi's. Flaremodell, formsydda från höfterna till låren och utsvängda vid knäna till anklarna. Mer info och köp här (Länk till Boozt). 

Ljusa bootcut jeans från H&M

Ljusa, stretchiga bootcut-jeans med hög midja och utsvängda ben från H&M. Mer info och köp här (Länk till H&M). 

5. Barrel jeans med vidd i benen 

I vår och sommar är jeansen i barrelmodell en trendig och stilsäker powerbyxa. En avslappnad och cool modell som sitter löst och ledigt. Barrel jeans, banana jeans och ballon jeans är nästan samma sak: hög midja à la 80-tal, vidd i benen och smal runt anklarna. Det skiljer sig lite hur själva benens silhuett ser ut. Barrel betyder tunna, eftersom silhuetten påminner om en sådan. 

Jeans i barrelmodell med ljus tvätt

Jeans i barrelmodell i fin blå färg. Det perfekta köpet som tillför den där extra trendkänslan i garderoben. Mer info, köp här (länk till Arket).

Mörka jeans i barrelmodell

Hållbart tillverkade av ekologisk bomull och utan metallnitar för enkel återvinning. Mörka barreljeans med generösa ben och mellanhög midja. Mer info och köp här (Länk till Cos).  

Jeans i barellmodell med hög midja

Ankellånga jeans i barellmodell med hög midja och lagda veck fram. Mer info och köp här (länk till H&M). 

LÄS MER: Årets snyggaste ullkappor – vi listar 7 bästa köpen