Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jenny Grettve lanserar AW 2012 med en gerillaaktion

Håll i modehatten, för i dag startar Stockholms egen modevecka, Mercedes-Benz Fashion Week. Från i dag fram till onsdag kväll kommer svenska designers och modemärken visa upp sina kommande kollektioner för hösten och vintern 2012/2013. Stylister, kändisar och modeskribenter samlas för att röna trender och se morgondagens kläder.

Saknar du biljett till modeveckan? Misströsta icke!
Det finns flera evenemang som är öppna för allmänheten. Till exempel kommer Cheap monday och Altewai.Samoe att livesända sina visningar. Dessutom kommer designern Jenny Grettve att ställa till med en gerillaaktion mitt i Stockholm city.
Istället för att hålla sin visning innanför stängda dörrar på Berns, har Jenny Grettve valt att använda Stockholmsgator som catwalk.
Höstens kollektion, som går under namnet ”Edith on a bike”, är inspireras av Edith Södergran och motocross. En spännande mix som blandar sekelskift och sport. Kollektionen kommer att visas upp av en grupp modeller som kommer att gå från Regeringsgatan 97 ner till Berns, som är samlingsplasten under modeveckan.

- Jag vill att Stockholm ska bli världens intressantaste modevecka. När jag var i New York förra säsongen och ställde ut på modemässan blev jag så inspirerad av att designerna visade kollektionerna på många olika sätt och inte nödvändigtvis klassisk catwalk bakom stängda dörrar. Jag tycker att svenskt mode
inte alltid vågar ta plats och göra något som sticker ut, något som inte riktigt följer strikta ramar och är precis så som alla förväntar sig. Det blir spännande att se hur min gerillaaktion tas emot och jag jobbar för fullt med att skapa ett visuellt koncept som man kommer ihåg, säger Jenny Grettve i ett pressmeddelande. 

NÄR? 31 januari, kl 12.25-12.55.VAR? Från Regeringsgatan 97, via NK på Hamngatan och Norrmalmstorg, och sedan avslutning vid  Berns.