Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Snabb fråga: ”Jag ska på arbetsintervju – vad ska jag ha på mig?”

Ska du på jobbintervju och har rådande klädkris? Lugn – Damernas Världs chefredaktör och modeexpert Jonna Bergh ger tips och råd för dig som vill imponera.

Fråga: Jag har en arbetsintervju på måndag och vet inte vad jag ska ha på mig. Vilka kläder passar egentligen på en jobbintervju?

 

Läs också: ”Hur stylar jag de vida byxorna?”

 

Jonnas svar: Nu nämner du inte vilken typ av jobb du har siktet inställt på – men jag utgår från att det är en jobbintervju för ett arbete utan speciella klädkoder, som till exempel ett yrke där du måste bära kostym (då är det ju enklare!).

Jag har en look som jag själv använder mig av när jag vill utstråla att jag har koll på läget och är ett proffs

Jag har en jobbsökaruniform att tipsa om som jag själv använder mig av när jag har möten där jag vill utstråla att jag har koll på läget och är ett proffs, men utan att se business ut. Det intressanta är att jag har märkt att de gånger jag har haft intervjuer med sökande till de magasin jag arbetar – då jag förresten ofta använder mig av just denna uniform – med så har de i de flesta fall exakt samma klädstrategi.

Den lyder: Svarta, välsittande jeans (kan bytas ut mot byxor såklart om du inte är en jeanstjej) och vit skjorta. Till det ett par vassa skor och gärna diskreta, men personliga, smycken – säg ett halsband med berlock, ett enkelt armband och cleana örhängen. En bra rock eller cool trench (just nu gärna lite oversizad) gör sig bra till. Sådär – ut och jaga och lycka till med arbetsintervjun!

Svarta jeans från Filippa K i rak modell. Läs mer och köp här.

Vit skjorta från Totême i tidlös, klassisk design. Läs mer och köp här.

Guldpläterat halsband från Syster P. Läs mer och köp här.

Stilrent armband från Edblad i silver. Läs mer och köp här.

Svarta slingbacks från & Other Stories i låg modell. Läs mer och köp här.

Ormskinnsmönstrade klackar från Twist & Tango. Läs mer och köp här.