Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Klassiskt och bekvämt står i fokus när Cassandra Lindblom väljer höstens favoriter till jobbgarderoben.Klassiskt och bekvämt står i fokus när Cassandra Lindblom väljer höstens favoriter till jobbgarderoben.Klassiskt och bekvämt står i fokus när Cassandra Lindblom väljer höstens favoriter till jobbgarderoben.
Klassiskt och bekvämt står i fokus när Cassandra Lindblom väljer höstens favoriter till jobbgarderoben.

Budgetexperten: ”Så fixar du en klassisk jobbstil – för under 500 kronor”

En ny jobbsäsong är här och vi blickar mot höst. Damernas Världs budgetexpert Cassandra Lindblom guidar till hur du får en snygg jobbstil – hemma eller på kontoret – till minipris.

Om du är på jakt efter en snygg jobbstil med klassiska inslag till budgetpris är det här artikeln för dig. Jobbhösten 2020 ser förmodligen olika ut för många, därför har jag valt ut 13 favoriter som passar perfekt i basgarderoben och som är bekväma och tidlösa, vare sig du befinner dig hemma eller på kontoret. Alla plaggen är utvalda för att matchas snyggt med varandra och med din befintliga basgarderob – och självklart, i ren budgetanda, kostar de mindre än 500 kronor styck. 

LÄS OCKSÅ: Allt om höstens hetaste mode 2020 – stor trendguide och shoppingtips

1. Volangblus från H&M

En volangblus står högt upp på min lista över jobbstilfavoriter. Den här från H&M blir din till budgetpris och du matchar den snyggt till en stickad väst (spana in den här nedanför!), en rejäl kofta eller en dressad kavaj. Mer info – köp här (länk till H&M)

Volangblus från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Volangblus från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Volangblus från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Volangblus från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

2. Väst i lätt oversize-modell från Gina Tricot

Den stickade västen är mitt absoluta favoritplagg hösten 2020 redan nu – varför inte i form av den här från Gina Tricot? Lätt oversize-modell som bärs snyggt med en puffärmsskjorta eller en snygg blus med krage under – eller utan någonting alls så länge vädret tillåter. Mer info – köp här (länk till Gina Tricot)

Väst i lätt oversize-modell från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Väst i lätt oversize-modell från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Väst i lätt oversize-modell från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Väst i lätt oversize-modell från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

3. Dressade (bekväma!) kostymbyxor från Lindex

I över ett halvår har vi haft hemmakontor och det har fått mig att sätta högre krav på bekvämlighet när det kommer till byxor. Dressade byxor är fortfarande ett måste i min kompletta jobbstil, men jag vill att de ska vara sköna också. De här från Lindex uppfyller önskemålen och blir dessutom dina för minipris. Mer info – köp här (länk till Lindex)

Dressade (bekväma!) kostymbyxor från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Dressade (bekväma!) kostymbyxor från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Dressade (bekväma!) kostymbyxor från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Dressade (bekväma!) kostymbyxor från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

4. Ankelboots från Monki med fyrkantig tå

Den fyrkantiga tån hänger kvar i höst och ankelboots är ju en evig klassiker i basgarderoben. Därför är de här paret från Monki ett spännande tillskott i jobbgarderoben med en trendig tvist som piggar upp. Mer info – köp här (länk till Monki)

Ankelboots från Monki med fyrkantig tå. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Ankelboots från Monki med fyrkantig tå. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Ankelboots från Monki med fyrkantig tå. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Ankelboots från Monki med fyrkantig tå. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

LÄS OCKSÅ: Allt om höstens hetaste skomode 2020

5. Finstickad t-shirt från H&M med dekorativa knappar

Som jag nämnde tidigare – bekväma plagg och mjuka material har blivit ett måste för mig på jobbet sedan det flyttade till hemmaplan. Dessutom lägger jag extra krut på toppar i höst (det är ju det som syns under videokonferenserna!). Den här finstickade t-shirten från H&M blir din för en liten slant och lyfter din look till stilsäkra höjder. Mer info – köp här (länk till H&M)

Finstickad t-shirt från H&M med dekorativa knappar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Finstickad t-shirt från H&M med dekorativa knappar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Finstickad t-shirt från H&M med dekorativa knappar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Finstickad t-shirt från H&M med dekorativa knappar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

6. Diadem från Pico

Rädda vilken dålig hårdag som helst och piffa upp din outfit på en sekund med ett diadem. Jag har en hel arsenal i jobbgarderoben, och det här diademet från Pico får gärna göra de andra sällskap. Mer info – köp här (länk till Wakakuu) 

Diadem från Pico. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Diadem från Pico. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Diadem från Pico. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Diadem från Pico. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

7. Beige polotröja från Cubus

Behöver jag förklara utförligare än att en polotröja är höstens kanske smartaste plagg? Värmande, tidlöst och snyggt. Mina favoriter i polodjungeln är finstickade varianter som den här från Cubus, gärna i beige som jag sätter ihop en monokrom look med. Mer info – köp här (länk till Cubus)

Beige polotröja från Cubus. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Beige polotröja från Cubus. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Beige polotröja från Cubus. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Beige polotröja från Cubus. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

8. Midikjol i fuskskinn från H&M

Midikjolen är en evig favorit när sommar börjar bli till höst. Längden tillåter barbent tills temperaturen kryper nedåt och matchas trendsäkert med ett par boots när det är riktigt kallt ute. Den här kjolen från H&M är ett snyggt budgetkap i fuskskinn – ett av höstens hetaste materialval. Mer info – köp här (länk till H&M)

Midikjol i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Midikjol i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Midikjol i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Midikjol i fuskskinn från H&M. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

9. Shopper från Carin Wester

En större väska gör sig självklar till jobbet – eller varför inte för att spara in på plastpåsarna när du handlar matvaror? Carin Wester fullkomligt briljerar när det kommer till budgetväskor och den här är inget undantag. Mer info – köp här (länk till Åhléns)

Shopper från Carin WesterShopper från Carin WesterShopper från Carin Wester
Shopper från Carin Wester

10. Volangklänning från Kappahl

Klänning är ett perfekt klädval på hemmakontoret – piffigt men bekvämt. Gärna i stora silhuetter och klassiska färger, som den här volangklänningen från Kappahl. Kort och gott ett välkommet tillskott i höstgarderoben. Mer info – köp här (länk till Kappahl)

Volangklänning från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Volangklänning från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Volangklänning från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Volangklänning från Kappahl. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

11. Skjorta med puffärm från Gina Tricot

Än har jag inte tröttnat på puffärmen – inte modevärlden heller. En enkel skjorta blir med ens mer intressant med en puffärm, som den här från Gina Tricot. Matcha med enkla kostymbyxor (och addera en väst ovanpå när det blir kallare ute!) och du har en trendsäkrad look redo på direkten. Mer info – köp här (länk till Gina Tricot)

Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Skjorta med puffärm från Gina Tricot. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

12. Utsvängda byxor från Monki

En helbeige look i monokrom färgskala från topp till tå är en av mina eviga stylingfavoriter på hösten. De här byxorna från Monki funkar lika bra till aw:n som till jobbet och går att matcha med (typ) allt i din nuvarande garderob. Mer info – köp här (länk till Monki)

Utsvängda byxor från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Utsvängda byxor från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Utsvängda byxor från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Utsvängda byxor från Monki. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

13. Skärp från Lindex

Skärp dig i höst – ett av säsongens enklaste stylingknep. Plocka fram ett befintligt eller investera i ett nytt, som det här från Lindex. Markera midjan på en voluminös kofta eller stickad tröja och ge gamla kläder nytt liv. Storleken på skärpet? Ju bredare desto bättre! Mer info – köp här (länk till Lindex)

Skärp från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Skärp från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.Skärp från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Skärp från Lindex. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.