Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Joakim BergJoakim BergJoakim Berg
Joakim Berg Foto: Eva Dahlgren/The Högdalen

Jocke Berg gör comeback som smyckesdesigner

Att ta steget från den trygga musikvärlden till ett helt nytt område skapade mersmak – nu presenteras Joakim Bergs andra smyckeskollektion för Efva Attlings The Högdalen. 

Det var på hösten 2019 som artisten och låtskrivaren Joakim Berg, tidigare frontman i Kent, överraskande meddelande att han skapat en kollektion smycken för Efva Attlings då nylanserade märke The Högdalen. 

– Smycken vars form skapats genom att slå hårt på metall har funnits sedan urminnes tider. Det tilltalar mig. Nu fick jag möjlighet att göra mina versioner av armband och ringar, med i mitt tycke perfekta proportioner och finish, sa Joakim till Damernas Värld då. 

LÄS ÄVEN Jocke Berg & Efva Attling i exklusiv intervju om sitt första designsamarbete

Joakim Berg gör ny kollektion smycken 

Jocke Bergs första kollektion bestod av halsband, ringar där ett armband inspirerat av arkitekten Frank LLoyd Wrights arbeten i Los Angeles var själva kronjuvelen. Flera av dessa smycken saluförs fortfarande, men nu har alltså Jocke skapat en ny kollektion smycken, Work (titeln är en hyllning till Rihanna). 

Jocke Berg är passionerat förtjust i smycken.Jocke Berg är passionerat förtjust i smycken.Jocke Berg är passionerat förtjust i smycken.
Jocke Berg är passionerat förtjust i smycken. Foto: Eva Dahlgren/The Högdalen

I pressmeddelandet säger han: 

– De smycken som jag själv tyckte blev bäst i första kollektionen hade alla just många ytor som ljuset speglade sig i – de blev väldigt fina i ljus helt enkelt. Så den här gången tänkte jag mycket på hur man kan göra det utan att göra superintrikata mönster och reliefer och vad det nu kan vara. Och då blev det den här muttern”, fortsätter han, och syftar på smyckena Nutjob collier, Nut bracelet och Nut necklace

”Nutjob collier” och ”Nut neclace” från Joakim Berg x The Högdalen.”Nutjob collier” och ”Nut neclace” från Joakim Berg x The Högdalen.”Nutjob collier” och ”Nut neclace” från Joakim Berg x The Högdalen.
”Nutjob collier” och ”Nut neclace” från Joakim Berg x The Högdalen. Foto: The Högdalen

Muttrarna kommer i många olika former (armband, örhängen, ringar och halsband) i Jocke Bergs nya kollektion, och för dem av er som minns hans första så minns ni säkert att han då gjorde en nyckelformat halsband. I den nya kollektionen återkommer en nyckel – fast denna gång i sällskap med ett hjärta som är utrustat med nyckelhål, där nyckeln precis passar. 

Jag är extremt förtjust i hjärtat med nyckelhålet, att man kan välja lite hur man använder det
Ja, nyckeln passar i nyckelhålet!Ja, nyckeln passar i nyckelhålet!Ja, nyckeln passar i nyckelhålet!
Ja, nyckeln passar i nyckelhålet! Foto: The Högdalen

– Jag är extremt förtjust i hjärtat med nyckelhålet, att man kan välja lite hur man använder det, man kan ha det som halsband om man vill, och man kan ha det som örhänge. Man kan köpa två och ge en till sin käresta och behålla en själv. Alla de grejerna – det är fint, säger Jocke Berg i pressmeddelandet. 

LÄS ÄVEN Sveriges vassaste garderob: Intervju med Kents Jocke Berg

LÄS ÄVEN Phoebe Philo: Förändrade mode för kvinnor på djupet 

LÄS ÄVEN Efva Attlings Stilskola – bästa tipsen för en tidlös och personlig stil