Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Julia Roberts.
Julia Roberts.
Julia Roberts.
1 AV 2
Filmstjärnan i en jumpsuit från Louis Vuitton
2 AV 2
Julia Roberts.
Foto: DANIELE CIFALA / SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Julia Roberts är stildrottningen av Cannes röda matta

För några år sedan protesterade hon mot klacktvånget på den franska filmfestivalen. Nu är Julia tillbaka – i klackar – men väljer trots allt att inte ingå i klänningskavalkaden vi ser på Cannes röda matta 2022.  

När filmen Armageddon Time i går hade premiär under filmfestivalen i Cannes gjorde den verkligt stora stjärnan (Tom Cruise får ursäkta) entré – och en storstilad sådan. Skådespelaren Julia Roberts bevisade än en gång att hon är drottning av röda mattan, och än en gång valde hon att inte klä sig exakt så som förväntas i Cannes. 

Julia Roberts i jumpsuit från Louis Vuitton. Foto: CASTEL FRANCK/ABACA / STELLA PICTURES/CASTEL FRANCK/ABACA

 

2016 protesterade hon mot Cannes regler om att kvinor måste bära högklackat genom att paradera röda mattan fram utan skor – i långklänning från Armani Privé. Att bära kostym, smoking eller frack – eller jumpsuit som påminner om dessa som är fallet här, på röda mattan är Julia inte alls den första kvinnan att göra, men det är fortfarande förhållandvis ovanligt. Inte minst i år har röda mattan varit en uppvisning av klänningar av det mest feminina slaget. 

På årets Canne-gala bar dock Julia Roberts rejäla klackar. Foto: MANUELE MANGIAROTTI/IPA / SPLASH / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS

Julia och hennes stylist Elizabeth Stewart adderade ett par högklackade sandaler och ett drömhalsband med en gul jättediamant på 100 karat från juvelhuset Chopard. Kombinationen får sägas vara en av Cannes-festivalens mest lyckade röda mattan-ögonblick, och även om halsbandet förstås är av det överlyxiga slaget så låt Julias klädval fungera som inspiration inför sommarens fester och bröllop. Snyggt, stilrent och mäktigt. 

Halsband från Chopard. Foto: CASTEL FRANCK/ABACA / STELLA PICTURES/CASTEL FRANCK/ABACA

Några timmar senare deltog Julia i utdelningen av ett pris i regi av just Chopard där unga talanger (Sheila Atim och Jack Lowden) belönades. Då bytte hon om till en otrolig Dior-klänning som hon bar tillsammans med en brosch från nämnda juvelmärke. Med detta är Julia Roberts en av de få som konsekvent burit stilrent svart på årets festival. 

Julia Roberts iklädd Dior och med smycke från Chopard. Foto: MATT BARON/SHUTTERSTOCK / MATT BARON/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Fler exempel på kvinnor burit kostym på Cannes röda matta

1996: Susan Sarandon i Saint Laurent. Foto: Cannes / Cannes / IPA
2021: Charlotte Gainsbourg med mamma Jane Birkin, båda i Saint Laurent. Foto: LAURENT VU/JP PARIENTE/SIPA/Shutterstoc / TT NYHETSBYRÅN
2016: Charlize Theron i Dior Haute Couture. Foto: BORDE-MOREAU / BESTIMAGE 1 / STELLA PICTURES
Modellen Eva Herzigova i smokinginspirerad shortslook. Foto: HAHN-NEBINGER-GENIN / STELLA PICTURES ABACA

LÄS MER MODEHISTORIA: Julia Roberts barfota-entré i Cannes

LÄS MER Cannes-festivalen: Extra-allt-klänningarna glänste på Top Gun-premiären