Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: Weronika Bela

Moderedaktören: ”Hållbara julklappar för en dag i skidbacken”

På moderedaktör Marika Cederlunds önskelista inför julen står plagg och produkter som kretsar kring en härlig dag i backen. Dessutom är de alla mer hållbara på ett eller annat sätt!

Möt naturen i mer naturvänliga plagg och accessoarer. DV:s moderedaktör Marika Cederlund delar sin önskelista som är fylld av godbitar till skidsemestern.

1. Miljömedvetet skidställ, Picture Organic Clothing

”Miljömedvetna skidkläder hör fortfarande till ovanligheterna, och jag blir därför extra glad av detta snygga skidställ av fransk design. Skalbyxor och lätt oversize jacka som är helt återvinningsbara när man avlägsnat dragkedjan, och där man exempelvis pressat samman olika delar i materialet med värme och tryck istället för lim (= inga kemikalier). Det ligger i detaljerna!” Mer info, köp här (länk till Picture Organic Clothing). 

2. Tidlösa läderkängor, Filippa K

”Ett par svarta läderkängor blir perfekt att bära mellan skidåken, och även senare hemma i stan. Dessa är gjorda av nedbrytbart läder och med minimal åtgång av vatten och kemikalier. Ursnygga och miljösmarta, fullpott!” Mer info, köp här (länk till Filippa K). 

3. Snabbtorkande sportbh, H&M

”Det understa lagret är lika viktigt som de yttre och därför satsar jag även på en bekväm och snygg sport-bh. Den här prisvänliga varianten från H&M är gjord av övervägande återvunnen polyamid och den är lika praktisk och snygg till yogapasset på gymmet som till en dag i backen.” Mer info, köp här (länk till H&M). 

4. Miljömedveten parfym, Clean Reserve

”Visst kan det vara härligt att dofta gott även när man sportar. Clean Reserve tillverkar sina dofter av hållbara ingredienser i solcellsdrivna fabriker och är både veganska och djurvänliga. Doften Sel Santal EdP har en subtilt rökig, men ändå krispig, ton.” Mer info - köp här (länk till NordicFeel). 

5. Varm kashmirtröja, Santosh

”Varma och exklusiva material är inte att underskatta när det kommer till hållbarhet. Tar du hand om din kashmirtröja väl (undvik att tvätta – vädra istället!) så kan den hålla dig både stilig och varm i många år framåt. Santosh snygga cardigan får åka på i skidstugan.” Mer info, köp här (länk till Santosh). 

6. Guldiga solglasögon, Tod's

”Urcoola solglasögon från Tod's med guldig båge. Hög kvalitet är en viktig hållbarhetsaspekt, och jag räknar med att dessa ska hålla i många år framåt med sin stadiga metallbåge. Drar gärna fram dessa på en solig afterski i backen!” Mer info, köp här (länk till Tod's). 

7. Multifunktionellt smink, Manasi7

”Sjuan i Manasi7 står för de sju ledord som är en del av Manasi7s manifest, och som alla kretsar kring hållbarhet. Ett superbra märke för dig som vill testa mer ekobeauty – multiprodukten ”All over colour” är favoriten.” Mer info – köp här (länk till Manasi7). 

8. Beanie av miljöcertifierad ull, Marc O'Polo

”Mysig, snygg och värmande beanie från Marc O'Polo av ull som är certifierad av Responsible Wool Standard (RSW). RSW-ull uppfyller krav när det kommer till djurens välfärd och förvaltning och skydd av naturen.” Mer info, köp här (länk till Zalando). 

9. Gåvokort från GoClimate

”Extratips! Ett presentkort för valfritt miljövänligt initiativ är alltid en bra julgåva. GoClimates gåvokort hjälper till att finansiera certifierade klimatprojekt som balanserar upp det genomsnittliga klimatavtrycket i Sverige om 9,06 ton CO2e/år.” Mer info – köp här (länk till Goclimate). 

LÄS MER: Din guide till hållbar skönhet – etik är det nya eko