Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Foto: TT/montage

Julklappstips: tidlösa smycken för olika smaker

Ett vackert smycke är gåvan som alltid går hem. Damernas Värld tipsar om tidlösa och stilrena smycken i olika stilar – till någon du håller varmt om hjärtat, eller varför inte till dig själv?

Pärlor, böljande former, färgglada stenar och enkel, klassisk design. Det är ledord att hålla reda på när du letar smycken att ge bort som gåva. Vi listar de finaste köpen online – klicka hem i god tid innan jul, släpp stressen och luta dig tillbaka.

Tidlösa pärlsmycken

Det sägs att ”Diamonds are a girl's best friend” men vi lägger vår röst på naturens andra underverk: pärlan. Tidlös, exklusiv och feminin, pärlan är vännen som aldrig sviker.

Pärlsmycken är en perfekt gåva till jul.Pärlsmycken är en perfekt gåva till jul.Pärlsmycken är en perfekt gåva till jul.
Pärlsmycken är en perfekt gåva till jul.

BUDGET: Creoler med akrylpärlor, Glitter. Enkla, fina och klassiska örhängen. Läs mer och köp här.
MELLAN:
Halsband med pärlemorpärla, Edblad. Tidlös design som passar perfekt att bära till vardags. Läs mer och köp här.
LYX:
Ring med färskvattenpärla, Poppy Finch. Ett självklart val för den stilrena minimalisten. Läs mer och köp här.

LÄS MER: 24 julklappstips till hela familjen (vi har gjort julklappsjakten åt dig!) 

Moderna, böljande former

Du har säkert sett mycket böljande former på smycken under de senaste åren – stilen har blivit något av en en modern klassiker. Ge bort ett böljande smycken till personen som gillar det enkla och stilrena med en twist.

Böljande former är ett stilsäkert val.Böljande former är ett stilsäkert val.Böljande former är ett stilsäkert val.
Böljande former är ett stilsäkert val.

BUDGET: Stelt halsband av metall, H&M. Stilrent budgetkap, passar perfekt till den vita skjortan. Läs mer och köp här.
MELLAN:
Silverörhängen med guldbeläggning, Pernille Corydon. Sticker ut utan att bli för mycket. Läs mer och köp här.
LYX:
Armband av guldpläterad mässing, Sophie by Sophie. Märket har en hel serie med ”loopy” smycken i silver och guld att bygga på utöver armbandet. Läs mer och köp här. 

Smycken kan verkligen lyfta en look och göra den mycket mer intressant.Smycken kan verkligen lyfta en look och göra den mycket mer intressant.Smycken kan verkligen lyfta en look och göra den mycket mer intressant.
Smycken kan verkligen lyfta en look och göra den mycket mer intressant. Foto: TT

Färgglada stenar

Färgglada stenar livar upp vilken dag som helst och är ett kul redskap för att addera härlig energi till sin look. De färgglada stenarna hänger dessutom kvar år efter år – och passar både den maximalistiska och minimalistiska stilen.

BUDGET: Armband med stenar, & Other Stories. Stelt armband med asymmetriska stenar skapar en stilren look. Läs mer och köp här.
MELLAN:
Örhängen med blå kalcedon-sten, Izabel Camille. Smickrande färg som framhäver ansiktet på ett mjukt sätt. Läs mer och köp här.
LYX:
Hängsmycke med stenar, Thomas Sabo. Handgjort statement-hänge att älska livet ut. Läs mer och köp här. 

Klassiska smycken

Ibland är klassiskt det bästa valet. Enkel design, gärna med fokus på en neutral sten eller diamant. En stil som går hem hos de flesta, och därmed ett tryggt julklappstips, helt enkelt!

Enkla, tidlösa smycken är en perfekt julklapp.Enkla, tidlösa smycken är en perfekt julklapp.Enkla, tidlösa smycken är en perfekt julklapp.
Enkla, tidlösa smycken är en perfekt julklapp.

BUDGET: Armband med Swarowskikristaller, Caroline Svedblom. Riktig lyxlook för under femhundringen! Läs mer och köp här.
MELLAN:
Armband i sterlingsilver, Jane Koenig. Överdimentionerat lås som ligger vackert runt handleden – klassiskt med en modern touch! Läs mer och köp här.
LYX:
Ring med diamant, Dulong fine jewelry. Ett smycke att älska livet ut – och ge vidare till framtida generationer. Enkel, klassisk och tidlös design. Läs mer och köp här.