Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Pernille Andersen startade Just Female år 2007.
Pernille Andersen startade Just Female år 2007.
Pernille Andersen startade Just Female år 2007.
Pernille Andersen startade Just Female år 2007. Foto: Luka Roné

Just Females Pernille Andersen: ”Stövlar och ett leende är höstens bästa accessoar”

Med en stark inspiration från det skandinaviska arvet startade Pernille Andersen sitt Just Female år 2007. Genom att sticka ut med design som går utanför de klassiska kvinnliga silhuetterna vill hon ligga i framkant med sitt varumärke

Beskriv ditt favoritplagg från AW20-kollektionen.
– Jag har valt att bära vår kavajklänning Elsi. Jag älskar den eftersom den funkar både till jobb och att gå ut i. Den är också en perfekt representant för vår kollektion som helhet, med sin blandning av feminina och maskulina referenser, som jag älskar.

Vilken accessoar känns lite extra rätt i höst?
– För hösten skulle jag definitivt säga knähöga stövlar och ett leende. Styla stövlarna med en löst sittande mini-, midi- eller maxiklänning för en fin kontrast.

LÄS OCKSÅ: Rotate Birger Christensens grundare: ”Vi inspireras av Hollywood-glamour”

Kavajklänning av bomull/nylon/elastan, 1 749 kr, och klänning av återvunnen polyester, 1 749 kr, båda Just Female. Foto: Luka Roné

Om du väljer ett plagg att bära resten av livet, vad väljer du?
– Jag skulle välja en svart jumpsuit med djup ringning, bälte i midjan och korta, vida ben. För mig är det det perfekta plagget som går att klä både upp och ner. Jag känner mig alltid bekväm och snygg, och bäst av allt – det är en hel outfit i ett plagg, så att du bara kan plocka fram den ur garderoben och gå.

Vem inspireras du av när det gäller stil?
– Jag blir alltid inspirerad av att titta tillbaka på stilvalen som den franska artisten Françoise Hardy gjorde. Jag beundrar hennes unika blandning av minimalism och bohemisk stil. Hon är symbolen för cool chic och en naturlig skönhet. Jag menar, är hon inte den tjej du önskar att du såg ut som när du gick på musikfestivaler?

LÄS OCKSÅ: Anne-Dorthe Larsen: ”Jag hoppas vi är klara med snabbt mode”