Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kylie Jenner, Tove Lo och Iggy Azalea i den nya nakentrenden som är mer påklädd än man kan tro.
Kylie Jenner, Tove Lo och Iggy Azalea i den nya nakentrenden som är mer påklädd än man kan tro.
Kylie Jenner, Tove Lo och Iggy Azalea i den nya nakentrenden som är mer påklädd än man kan tro.
Kylie Jenner, Tove Lo och Iggy Azalea i den nya nakentrenden som är mer påklädd än man kan tro. Foto: TT Nyhetsbyrån / Instagram

Kändisarna bär nakentrenden som förvillar

Att minimala plagg och naken hud har fått ta plats i år har väl ingen missat. Därför kan den senaste trenden förvirra en aning, då den som bär plagget ser nästan naken ut – men är mer påklädd än man kan tro. Det nya nakenmodet är här! 

Nakenmodet med generösa cut-outs och vågade looker med minimalt eller transparent tyg har dominerat ett tag nu. Den avklädda och ofta uttalat sexiga trenden syns överallt på catwalks, i våra flöden och till och med på de glammigaste galornas röda matta. Men nu har nästa nakentrend fått flytta in i kändisarnas garderober och det är mer påklätt än man kan tro vid första anblicken. Stora designers står nu på kö för att skapa klänningar och plagg med en optisk illusion som gör att personen som bär plagget ser ut vara naken, bära genomskinligt eller vara kroppsmålad.

En av alla i raden att bära trenden är svenska artisten Tove Lo som i vanliga fall inte är rädd för att visa vare sig bröst eller hud i musikvideor eller på scenen. På Instagram la stjärnan upp en spegelselfie i en ”Naked top” från Lotta Volkova x Jean Paul Gaultier-kollektionen och skojade om det genom att skriva ”Almost a lady”.

LÄS MER: Vårmode 2022: Nakenmodet är tillbaka

https://www.instagram.com/p/Ceo4jdwP423/?utm_source=ig_web_copy_link

Kollektionen fick också stor uppmärksamhet nyligen när Kylie Jenner tog trenden ett steg längre. På sin Instagram la hon ut en bikinibild med texten ”Free the nipple” iklädd en bikini med bröstvårtor på tyget från samarbetet mellan Jean Paul Gaultier och Lotta Volkova.
Och på Billboard Music Awards röda matta i maj bar hon en till synes genomskinlig Balmain-klänning – men som faktiskt var helt täckt.

https://www.instagram.com/p/CeejmLUImuX/?utm_source=ig_web_copy_link
Kylie Jenner på Billboard Music Awards. Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Designern Sergio Castaño Peña har tagit täten i trenden efter att ha klätt stjärnor som Bella Thorne, Iggy Azalea och Demi Lovato i sina skapelser. Och tidigare i år blev många förvillade av Kakan Hermanssons nakenklänning av designern på Ellegalan.  

Kakan Hermansson på Ellegalan 2022. Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN
https://www.instagram.com/p/Cehq3hqFcY9/?utm_source=ig_web_copy_link

Även modellen Bella Hadid och skådespelaren Maisie Williams har modellerat förvillande nakenplagg från Gaultiers samarbete med Y/Project. 

https://www.instagram.com/p/Cb74JpIgFhi/?utm_source=ig_web_copy_linkhttps://www.instagram.com/p/CePCPe_N_Ck/?utm_source=ig_web_copy_link

LÄS ÄVEN: Jennifer Lopez bär nakentrenden på premiär – och nakenklänningarna vi minns

LÄS ÄVEN: 20 år sedan senast: Stringtrosan åter synlig i modet

LÄS ÄVEN: Stylingtips: 10 sätt att bära minikjolen våren 2022