Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Jennifer Lopez och Salma Hayek är två av stjärnorna som gillar det avslöjande modet.Jennifer Lopez och Salma Hayek är två av stjärnorna som gillar det avslöjande modet.Jennifer Lopez och Salma Hayek är två av stjärnorna som gillar det avslöjande modet.
1 AV 2
Se kändisarna som hakat på vågade röda mattan-trenden
2 AV 2
Jennifer Lopez och Salma Hayek är två av stjärnorna som gillar det avslöjande modet.
Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / STELLA Pictures / Splash News, Alberto E. Tamargo / TT NYHETSBYRÅN

Kändisarna som visar allt – och nakenklänningarna vi minns

Nakenmodet tar över allt från modeveckor till musikgalor, och dominerar röda mattan. Och för varje säsong hittar stjärnorna nya innovativa sätt att visa maximalt med hud. Just nu dominerar toppless, spets och transparent.  

Det så kallade nakenmodet är en stor och tydlig trend just nu, som härstammar från det sexiga mode som framför allt lanserades av artister på MTV under 00-talet. På de stora galorna visas mer vågade röda mattor än någonsin tidigare, och stjärnorna väljer allt oftare att bära det avklädda modet även vid sidan av galasäsongen. 

Här är några av säsongens mest avslöjande looks.

Salma Hayek bar fisknät på premiär

Salma Hayek i fisknätsklänning på världspremiären för ”Magic Mike's Last Dance”.Salma Hayek i fisknätsklänning på världspremiären för ”Magic Mike's Last Dance”.Salma Hayek i fisknätsklänning på världspremiären för ”Magic Mike's Last Dance”.
Salma Hayek i fisknätsklänning på världspremiären för ”Magic Mike's Last Dance”. Foto: Alberto E. Tamargo / TT NYHETSBYRÅN

Hollywoodstjärnan Salma Hayek klär i det mesta – och det minsta. Till världspremiären för filmen Magic Mike's Last Dance, där hon spelar en av huvudrollerna, kom hon i en fisknätskreation dekorerad med blomsterapplikationer och matchande svarta – väl synliga – underkläder.

Kahyun Kim i toppless-klänning

Foto: MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Skådespelaren Kahyun Kim är aktuell i filmen Cocaine Bear, och till premiären kom hon i en minimal kreation från Natalia Fedner, som hon kombinerade med glittriga nipple pasties i form av, just det, björnar.

Noah Cyrus satsar på avklätt 

Noah Cyrus på Paris modeveckaNoah Cyrus på Paris modeveckaNoah Cyrus på Paris modevecka
Noah Cyrus på Paris modevecka Foto: Pierre Perusseau / Bestimage / TT NYHETSBYRÅN

Artisten Noah Cyrus (Miley Curys lillasyster) har gått all in på naket under årets modeveckor. I Paris siktades hon i flera djärva outfits, väldigt olika sinsemellan – men med den gemensamma nämnaren att de lämnade mycket lite åt fantasin.

https://www.instagram.com/p/CnxRTgTJ1Ff/

Jennifer Lopez gnistrande nakenklänning

Jennifer Lopez bar nakenklänning på premiären för sin ”Shotgun wedding”.Jennifer Lopez bar nakenklänning på premiären för sin ”Shotgun wedding”.Jennifer Lopez bar nakenklänning på premiären för sin ”Shotgun wedding”.
Jennifer Lopez bar nakenklänning på premiären för sin ”Shotgun wedding”. Foto: Xavier Collin/Image Press Agency / STELLA Pictures / Splash News

Även kollegan Jennifer Lopez valde en avslöjande look vid premiären för hennes senaste film Shotgun wedding. Klänningen var täckt av gnistrande kristaller och ett nyskapande grepp var den stora rosetten stjärnan bar närmast kroppen, och som skylde det mest intima. Den matchade hon med en clutch i samma poppigt gula färg.

Munroe Bergdorf på gala i spets

Munore Bergdorf på Bafta-galan.Munore Bergdorf på Bafta-galan.Munore Bergdorf på Bafta-galan.
Munore Bergdorf på Bafta-galan. Foto: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL/IBL

Modellen och aktivisten Munore Bergdorf anlände till Bafta-galan i en dramatisk look av svart genombruten spets och en golvsvepande transparent maxikjol.

Julia Fox visar hud på modeveckan

Julia Fox under New York Fashion Week.Julia Fox under New York Fashion Week.Julia Fox under New York Fashion Week.
Julia Fox under New York Fashion Week. Foto: RACHPOOT/BAUER-GRIFFIN / GC IMAGES

Skådespelaren och modellen Julia Fox är en av nakenmodets främsta fanbärare, och under New Yorks modevecka tog hon vid flera tillfällen chansen att maxa hudexponeringen. Som i den här fantasifulla outfiten med bara skinkor, bokstavlig hästsvans och minimal huvtröja.

Florence Pugh befriar bröstvårtan i Valentino

Florence Pugh i sin omsusade transparenta Valentino-klänning.Florence Pugh i sin omsusade transparenta Valentino-klänning.Florence Pugh i sin omsusade transparenta Valentino-klänning.
Florence Pugh i sin omsusade transparenta Valentino-klänning. Foto: Action Press/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Florence Pugh skapade kontrovers när hon bar en chockrosa, transparent Valentino-klänning. Men hon backade inte för nättrollen, utan ställde motfrågan: ”Hur kan mina bröstvårtor göra dig så upprörd?”

Emilia Roosmann i nakenklänning på Guldbaggen

Emilia Roosmann på Guldbaggegalan.Emilia Roosmann på Guldbaggegalan.Emilia Roosmann på Guldbaggegalan.
Emilia Roosmann på Guldbaggegalan. Foto: Robert Eklund / Robert Eklund

Även här hemma i Sverige börjar nakentrenden få fäste, vilket inte minst syntes på Guldbaggegalan, där skådespelaren Emilia Roosmann förmodligen var den som tog looken längst.

Charli XCX bar genomskinligt till Brit Awards

Charli XCX i transparent på Brit Awards.Charli XCX i transparent på Brit Awards.Charli XCX i transparent på Brit Awards.
Charli XCX i transparent på Brit Awards. Foto: MITS / TT NYHETSBYRÅN

På röda mattan för brittiska musikpriset Brit Awards brukar det inte råda någon brist på bar hud – och trenden håller i sig. Artisten Charli XCX valde en vintergnistrande transparent långklänning till matchande vita trosor.

Rina Sawayama valde transparent på galan

Rina Sawayama på Brit Awards.Rina Sawayama på Brit Awards.Rina Sawayama på Brit Awards.
Rina Sawayama på Brit Awards. Foto: MITS / TT NYHETSBYRÅN

Rina Sawayama har titlarna artist, skådespelare och modell på sitt CV. Till Brit Awards anlände hon i en hellång mörk, men samtidigt transparent, klänning med stilfullt draperad huva.

Taylor Russell ”barbröstad” på visning

Taylor Russell vid Loewes visning under Paris modevecka.Taylor Russell vid Loewes visning under Paris modevecka.Taylor Russell vid Loewes visning under Paris modevecka.
Taylor Russell vid Loewes visning under Paris modevecka. Foto: ABACA / ddp

Modeveckorna är ett perfekt tillfälle för kändisarna att göra stil-statements. På Loewes visning i Paris satt satt skådespelaren Taylor Russell, känd från filmen Bones and all, på front row i en hudfärgad, transparent polo som visade mer än den dolde.

18 nakenklänningar vi inte glömmer

Nakna looker på kändiseliten är ingenting nytt – här är fler exempel på vågade looker  vi minns. Vilka klarar smakfullhetens gräns i dina ögon?

1. Beyoncé på Jay Z:s Oscarsefterfest 2022

Beyoncés vågade klänning består av tusentals paljetter i vackra mönster.Beyoncés vågade klänning består av tusentals paljetter i vackra mönster.Beyoncés vågade klänning består av tusentals paljetter i vackra mönster.
Beyoncés vågade klänning består av tusentals paljetter i vackra mönster. Foto: STELLA Pictures/Avalon

Under maken Jay Z's egna Oscarefterfest på Chateau Marmont i Los Angeles fick vi se Beyoncé i nakenklänningarnas klänning – designad av Celia Kritharioti. En kreation som krävt hundratals timmar av broderi med tusentals paljetter för att förverkliga den nakna looken med vackert utspridda tindrande pärlor.
– När jag designade den här klänningen föreställde jag mig faktiskt att Beyoncé skulle bära den”, berättar Celia Kritharioti för Vogue.

Beyonce på maken Jay Z:s Oscarsefterfest i mars 2022.Beyonce på maken Jay Z:s Oscarsefterfest i mars 2022.Beyonce på maken Jay Z:s Oscarsefterfest i mars 2022.
Beyonce på maken Jay Z:s Oscarsefterfest i mars 2022. Foto: STELLA Pictures/Avalon

2. Paris Hilton på Grammygalan 2022

Paris Hilton på Grammygalan.Paris Hilton på Grammygalan.Paris Hilton på Grammygalan.
Paris Hilton på Grammygalan. Foto: SplashNews.com / STELLA Pictures / Splash News

 

 

När arvtagerskan Paris Hilton intog röda mattan på Grammygalan valde hon en prinsessversion av nakenklänningen. En transparent skapelse med metallic-detaljer, som matchades med en ännu tunnare mantel prydd av silverpärlor. Looken toppades med en klassisk Barbie-hästsvans.

3. Kylie Jenner på Paris modevecka 2022

Kylie Jenner i Balmain under Paris Fashion Week.Kylie Jenner i Balmain under Paris Fashion Week.Kylie Jenner i Balmain under Paris Fashion Week.
Kylie Jenner i Balmain under Paris Fashion Week. Foto: TheRealSPW/ MEGA / GLOAD 1.0.0.46

 

Realitystjärnan Kylie Jenner låter sig inte avskräckas av lite höstrusk, utan tar med sig nakenklänningen in i den mörka årstiden. Under Paris modevecka sågs hon gång på gång i kreationer som visade mer än de dolde, bland annat en virkad klänning från Balmain (ovan).

Kylie Jenner under modeveckan i Paris.Kylie Jenner under modeveckan i Paris.Kylie Jenner under modeveckan i Paris.
Kylie Jenner under modeveckan i Paris. Foto: Perusseau - Da Silva / Bestimage / TT NYHETSBYRÅN

4. Julia Fox – nakenmodets största fan 2022

När Julia Fox går på fest lämnas inte mycket åt fantasin.När Julia Fox går på fest lämnas inte mycket åt fantasin.När Julia Fox går på fest lämnas inte mycket åt fantasin.
När Julia Fox går på fest lämnas inte mycket åt fantasin. Foto: Abaca/STELLA Pictures / STELLA PICTURES/abaca

Är skådespelaren Julia Fox nakenmodets okrönta drottning? Numera är det kanske fler ögonbryn som höjs när hon faktiskt har något på sig än när hon är mer eller mindre näck. 

Här ser vi henne på en fest arrangerad av Bloomingdale's och Harper's Bazaar (ovan) och under New York Fashion Week (nedan).

Julia Fox under New York Fashion Week.Julia Fox under New York Fashion Week.Julia Fox under New York Fashion Week.
Julia Fox under New York Fashion Week. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / TT NYHETSBYRÅN

5. Taylor Swift på MTV Video Music Awards 2022

Taylor Swift under MTV Video Music Awards.Taylor Swift under MTV Video Music Awards.Taylor Swift under MTV Video Music Awards.
Taylor Swift under MTV Video Music Awards. Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN

 

Sångerskan Taylor Swift kammade hem MTV Video Music Awards största pris Video of the Year, i glittrande nakenmode från Oscar de la Renta. 

6. Mariacarla Boscono på Venedigs filmfestival 2022

Mariacarla Boscono under Venedigs filmfestival.Mariacarla Boscono under Venedigs filmfestival.Mariacarla Boscono under Venedigs filmfestival.
Mariacarla Boscono under Venedigs filmfestival. Foto: ETTORE FERRARI / ANSA

 

 

På röda mattan under filmfestivalen i Venedig bar modellen Mariacarla Boscono en genomskinlig kreation gjord av ett enda lager av tyll. Hennes Jean Paul Gaultier-klänning hade långa ärmar, stökig halsringning och ett släp som vinden lekte i.

7. Cardi B i djup urringning 2022

https://www.instagram.com/p/Ci_URzBsI1B/?hidecaption=true

 

 

Rapparen Cardi B valde att vända på steken när hon tog på en nakenklänning för att visa upp sin tatuerade bakdel på Instagram. När vi tänker på djupa urringningar är det vanligtvis inte det här snittet vi föreställer oss.

8. Jennifer Lopez på filmpremiär 2022

Foto: SOPA Images / TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Lopez brukar inte direkt ligga på latsidan när det gäller att glänsa i uppmärksammade och glammiga outfits, som hon delar med sina följare på Instagram. När Netflix-dokumentären om Jennifer Lopez, Halftime, premiärvisades under Tribeca-festivalen anlände stjärnan i ett svart delvis genomskinligt fodral från Tom Ford, det sexiga modets mästare. 

LÄS ÄVEN Nakenmodet är tillbaka

9. Rihanna i Adam Selman på CFDA-galan 2014 

Rihanna i klänning från Alan Selman.Rihanna i klänning från Alan Selman.Rihanna i klänning från Alan Selman.
Rihanna i klänning från Alan Selman. Foto: CARLO ALLEGRI / TT NYHETSBYRÅN

Det finns ingenting Rihanna inte klarar av att bära upp – och det här är inget undantag. Den stenförsedda transparenta klänningen från Alan Selman fick sällskap av en stola från Pologeorgis och klackar från Manolo Blahnik. 

10. Kim Kardashian i Roberto Cavalli på Met-galan 2015

Kanye West och Kim Kardashian i Roberto Cavalli.Kanye West och Kim Kardashian i Roberto Cavalli.Kanye West och Kim Kardashian i Roberto Cavalli.
Kanye West och Kim Kardashian i Roberto Cavalli. Foto: E-Press/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vem tar på sig en transparent klänning när man ännu inte avslöjat att man är gravid? Kim Kardashian så klart! Två månader in i graviditeten med sitt andra barn bar hon en specialsydd klänning från Roberto Cavalli – Kim har berättat att inspirationen var klänningen som Cher bar på sin första Met-gala. 

11. Miley Cyrus i Atelier Versace på MTV Awards 2015

Miley Cyrus i Atelier Versace.Miley Cyrus i Atelier Versace.Miley Cyrus i Atelier Versace.
Miley Cyrus i Atelier Versace. Foto: DANNY MOLOSHOK / TT NYHETSBYRÅN

När Miley Cyrus var konfrencier för VMA Awards 2015 så bjöd hon på nakenkläder en masse under kvällen – detta lite Barbarella-doftande nummer var skapat av Atelier Versace. På Instagram hyllade Donatella Versace Mileys vågade look efteråt: ”Miley I am MESMERIZED!! There are no words to describe, you are above it all!!! Love Donatella X”

12. Rita Ora i Donna Karan Atelier på Oscarsgalans efterfest 2015

Rita Ora i Donna Karan Atelier.Rita Ora i Donna Karan Atelier.Rita Ora i Donna Karan Atelier.
Rita Ora i Donna Karan Atelier. Foto: Stewart Cook/REX / TT NYHETSBYRÅN

Brittiska sångerskan Rita Ora har en lång historik av roliga, och inte sällan vågade, klänningar på röda mattan. Tjusig klänning som är täckt fram och mer avslöjande på sidan – och vi älskar det tjusiga släpet. 

13. Beyoncé i Ginvency på Met-galan 2015

Beyoncé i Ginvency.Beyoncé i Ginvency.Beyoncé i Ginvency.
Beyoncé i Ginvency. Foto: Matt Baron/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN

En av Beyoncés mest ikoniska outfits genom alla tider. Tiden fullständigt stannade när Bey gjorde entré i den här blåsan och med den härliga tofsen på huvudet. Detta år var det många nakenklänningar på Met-galan – men Beyonce vann den matchen ganska lätt. 

14. Zoe Kravitz i Saint Laurent på Met-galan 2021

Zoe Kravitz i Saint Laurent.Zoe Kravitz i Saint Laurent.Zoe Kravitz i Saint Laurent.
Zoe Kravitz i Saint Laurent. Foto: Theo Wargo / TT NYHETSBYRÅN

Skådespelaren Zoe Kraviz bar en klänning i silvernät från favoritmärket Saint Laurent till Met-galan 2021 – men fick offatbart nog utstå sådan kritik för sitt klädval att hon valde att stänga av alla sociala medier under en period. Vi hoppas hon tar revansch på sina belackare och bär den igen vid tillfälle – trendigare klänning går knappast att uppbåda.  

15. Irina Shayk i Versace på Oscarsgalans efterfest 2015

Irina Shayk i VersaceIrina Shayk i VersaceIrina Shayk i Versace
Irina Shayk i Versace Foto: Matt Baron/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN

Söker du en sexig klänning – då är Versace märket att vända blicken mot. Även denna blåsa står Donatellas italienska glamourmärke bakom.  

16. Bella Hadid i Alexandre Vauthier i Cannes 2017

Bella Hadid i Alexandre VauthierBella Hadid i Alexandre VauthierBella Hadid i Alexandre Vauthier
Bella Hadid i Alexandre Vauthier Foto: David Fisher/REX / TT NYHETSBYRÅN

Bella Hadid är modell och har i sitt yrke van att bära både det ena och det andra. I Cannes har hon flera gånger burit väldigt avklädda looker – det här är en av dem. Märket är detsamma som Charlotte Perrellis svarta klänning från senaste gången hon medverkade i Melodifestivalen kommer ifrån. 

17. Kendall Jenner i La Perla på Met-galan 2017

Foto: James Gourley/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN

Precis som kompisen Bella Hadid så är inte Kendall Jenner blyg för att klä sig i väldigt avklädda plagg – det visade hon inte minst på det bröllop hon var gäst på nyligen. Den här klänningen arkiveras i den lite coolare genren av nakenklänningar och klär henne mycket bra. 

18. Jennifer Lopez i Zuhair Murad Couture på Oscarsgatan 2015

Jennifer Lopez i Zuhair Murad Couture.Jennifer Lopez i Zuhair Murad Couture.Jennifer Lopez i Zuhair Murad Couture.
Jennifer Lopez i Zuhair Murad Couture. Foto: Matt Baron/BEI/REX / TT NYHETSBYRÅN

Jennifer Lopez såg fantastisk ut under Oscars-galan detta år – inte minst den klänning hon bar på efterfesten har svårt att lämna våra röda mattan-drömmar. 

LÄS MER: Nu ska underkläderna synas – se på Kylie, Gigi och Kim 

LÄS MER: 20 år sedan senast: Stringtrosan åter synlig i modet

De största snackisarna på modeveckorna 2022