Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kanye West, Kim Kardashian och Paris Hilton tog klivet ut på catwalken under modeveckorna.Kanye West, Kim Kardashian och Paris Hilton tog klivet ut på catwalken under modeveckorna.Kanye West, Kim Kardashian och Paris Hilton tog klivet ut på catwalken under modeveckorna.
Cher tillsammans med designern Olivier Rousteing på Balmanins visning under modeveckan i Paris.Cher tillsammans med designern Olivier Rousteing på Balmanins visning under modeveckan i Paris.Cher tillsammans med designern Olivier Rousteing på Balmanins visning under modeveckan i Paris.
1 AV 3
Kim Kardashian på visningen av Dolce & Gabbanas nya kollektion
2 AV 3
Kanye West, Kim Kardashian och Paris Hilton tog klivet ut på catwalken under modeveckorna.
Foto: TT Nyhetsbyrån / Stella Pictures
3 AV 3
Cher tillsammans med designern Olivier Rousteing på Balmanins visning under modeveckan i Paris.
Foto: JULIEN DE ROSA / AFP TT NYHETSBYRÅN

Kändisarna stjäl showen under modeveckorna

Paris Hilton, Cher och Kim Kardashian – modeveckorna i New York, London, Milano och Paris har bjudit på stark kändisspotting hos de stora modehusen – hela vägen ut på catwalken. Och stjärnglansen går så klart inte att motstå. 

Modeveckorna och visningarna för våren/sommaren 2023 är inne på sina sista dagar och har nått sin slutdestination i Paris. Som vanligt är det gott om kändisspotting under showerna – på front row och där de turnerande modeveckorna håller till. Men under årets visningar har kändisarna gått från att vara åskådare till att kliva upp på catwalken. 

Foto: x / Avalon / ddp

Rapparen och modedesignern Kanye West överraskade publiken på det spanska lyxhuset Balenciagas visning när han gjorde modelldebut och öppnade den apokalyptiska vårshowen i Paris under helgen. Balenciagas kreativa chef Demna och Kanye West är nära vänner och under Demnas tid på det spanska modehuset har rap-stjärnan burit märket nästan exklusivt.

Men han var inte den enda som överraskade i Paris. På Balmains visning av sin nya kollektion i Paris avslutades showen med stjärnstoff som är svårt att slå när den 76-åriga legendaren Cher klev in på catwalken i en svart spandex-catsuit med vassa axlar och höga kilklackar. 

”Hade just min bästa tid på scenen. Den bästa modeshowen nånsin”, twittrade stjärnan efteråt. 

Cher bjöd på ett minnesvärt catwalkmoment under Balmains visning i Paris.Cher bjöd på ett minnesvärt catwalkmoment under Balmains visning i Paris.Cher bjöd på ett minnesvärt catwalkmoment under Balmains visning i Paris.
Cher bjöd på ett minnesvärt catwalkmoment under Balmains visning i Paris. Foto: JULIEN DE ROSA / AFP TT NYHETSBYRÅN

När modeveckan avslutades i Milano, den näst sista av de ”big 4”, som föregåtts av New York och London syntes Kim Kardashian inte bara som självklar gäst utan också som Dolce & Gabbanas samarbetspartner för våren 2023 och stjärnan deltog även på catwalken under visningen. Kollektionen för nästa säsong är en tillbakablick där Kim har agerat som en slags curator och hon har valt ut (mycket glittriga!) plagg från tidigare kollektioner som lyfts upp och uppdaterats. 

LÄS MER: Kim Kardashian lyser starkast under Milanos modevecka

1 AV 2
Foto: Antonio Calanni / TT NYHETSBYRÅN
2 AV 2
Foto: Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Och när Versace presenterade sin kommande kollektion signerad Donatella Versace i Paris, dök ännu ett minst sagt välbekant ansikte upp – i en helrosa glittrande look som fullkomligt osar 00-tal intog passande nog Paris Hilton catwalken och avslutade hela showen – med en slöja som kronan på verket. 

Paris Hilton sist ut under Versaces visning.Paris Hilton sist ut under Versaces visning.Paris Hilton sist ut under Versaces visning.
1 AV 2
Paris Hilton sist ut under Versaces visning.
Foto: SIMONA CHIOCCIA/IPA-AGENCY.NET/SHUTTER / SIMONA CHIOCCIA/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK SHUTTE
2 AV 2
Foto: SIMONA CHIOCCIA/IPA-AGENCY.NET/SHUTTER / SIMONA CHIOCCIA/IPA-AGENCY.NET/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Men det har också bjudits på andra legendarer – nämligen de forna supermodellerna. Bottega Venetas chefsdesigner Matthieu Blazy presenterade sin andra kollektion för det italienska modehuset i Milano och tog med ingen mindre än Kate Moss på visningen, i en till synes enkel look med jeans och rutig skjorta. Men skenet bedrar – looken är nämligen gjord av läder. 

Och när Boss klev in i den italienska modeveckan för att presentera märkets höst/vinterkollektion öppnades showen med supermodellen Naomi Campbell, 52, som gjorde storslagen entré i en äkta powerkostym. Finalen stod artisten Future för.

Supermodellen Kate Moss under Bottega Venetas visning i Milano.Supermodellen Kate Moss under Bottega Venetas visning i Milano.Supermodellen Kate Moss under Bottega Venetas visning i Milano.
Supermodellen Kate Moss under Bottega Venetas visning i Milano. Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Supermodellen Naomi Campbell öppnade Boss visning i Milano – och artisten Future fick äran att avsluta den.Supermodellen Naomi Campbell öppnade Boss visning i Milano – och artisten Future fick äran att avsluta den.Supermodellen Naomi Campbell öppnade Boss visning i Milano – och artisten Future fick äran att avsluta den.
Supermodellen Naomi Campbell öppnade Boss visning i Milano – och artisten Future fick äran att avsluta den. Foto: RICCARDO GIORDANO/IPA-AGENCY N/SHUTTERST / RICCARDO GIORDANO/IPA-AGENCY N/SHUTTERSTOCK SHUTTE

Ännu är dock Paris modevecka inte över, de närmsta dagarna väntar stora shower från bland annat Chanel och Louis Vuitton – där vi bland annat tidigare sett skrällar som kungligheter bland modellerna – och vi förväntar oss självklart tunga namn på VIP-gästlistorna – och på catwalken. 

LÄS MER: Modeveckorna i Paris: Kungligheter till häst på catwalken!

LÄS MER: Chefredaktör Jonna Bergh: ”Jag låtsas möta hösten i Paris”