Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kändisbröllop genom tiderna att inspireras av.
Kändisbröllop genom tiderna att inspireras av.
Kändisbröllop genom tiderna att inspireras av.
Kändisbröllop genom tiderna att inspireras av. Foto: BETTMANN / BETTMANN ARCHIVE BETTMANN

Ikoniska modebrudar genom tiderna – kändisbröllopen vi minns

Inspireras av ikoniska modebrudar genom tiderna och deras olika bröllopsstilar för att hitta din egen drömlook.

Ett storslaget jetsetbröllop på Capri eller ett snabbt rockabillybröllop i Las Vegas – vilken tanke som än tilltalar dig mest så kan du hitta inspiration bland dessa kända donnor och deras bröllopslooks. 

1. Bianca och Mick Jagger

Bianca & Mick Jagger gifte sig i Saint Tropez 1971 – tidernas rock'n'roll bröllop. Foto: Getty Images

Mick Jagger i en ljus kostym och paisleymönstrad skjorta och Bianca Jagger i en legendarisk och elegant kavaj från YSL. Året är 1971, men stilen känns minst lika aktuell idag för den som strävar efter en lite mer sober bröllopsstil. Kostymen återanvänder du lätt i din vardagsgarderob och den får ett nytt liv även efter bröllopet.

LÄS MER: Historiskt modeögonblick: 10 år sedan kronprinsessbröllopet

2. Pernille Tiesbaek och Philip Lotko

Pernille Tiesbaek gifte sig med sin Philip Lotko 2017 på den danska ön Bornholm.

Modeprofilen Pernille Tiesbaek gifte sig med sin Philip Lotko 2017 på den danska ön Bornholm. Ett mindre utomhusbröllop vid kusten som bestod av minigolfsturnering, klassiskt kyrkobröllop och middag utomhus. Pernille bar en pärldekorerad klänning från Vera Wang, midjebälte från Gudnitz Couture och Manolo Blahnik skor. 

LÄS MER: Se alla bilder från Penilles bröllop här 

3. Audrey Hepburn och Mel Ferrer

Audrey Hepburn och Mel Ferrer. Foto: ERNST HAAS / GETTY IMAGES ERNST HAAS

Brittiska film- och stilikonen Audrey Hepburns bröllopslook är en riktig klassiker och en klänning som många blivande brudar har haft som referens när de ska välja bröllopsklänning. År 1954 gifte hon sig med skådespelaren Mel Ferrer i Schweiz. Vill du kan du istället välja en kjol och blus i samma stil, plagg som lätt går att matcha med plagg ur din vardagsgarderob när bröllopet är över.

4. Diane von Furstenberg och Prins Egon von Furstenberg 

Diane von Furstenberg gifte sig med Prins Egon von Furstenberg 1963. Foto: JACK NISBERG / CONDE NAST VIA GETTY IMAGES CONDE NAST COLLECTION

Modedesignern Diane von Furstenberg, känd för sina ikoniska omlottklänningar, gifte sig med Prins Egon von Furstenberg 1963. Ett drömmigt franskt trädgårdsbröllop i all sin enkelhet med fiolspelande orkester, dans och vackert väder. Broderade blommor och bomullsblusar passar utmärkt till denna lite mer bohemiska folklorestil.

LÄS MER: Diane von Furstenberg: ”Jag kan vara både feminin och feminist” 

5. Giovanna Battaglia och Oscar Engelbert

Giovanna Battaglias bröllop med Oscar Engelbert var ett riktigt jetsetbröllop på Capri 2016.

Modedrottningen och stylisten Giovanna Battaglias bröllop 2016 med vår svenske fastighetskung Oscar Engelbert på Capri var ett internationellt jetsetbröllop och gästlistan var fullmatad med kändisar. Det storslagna bröllopet innehöll det mesta – från familjefest i Capri stad till häng på lyxyatch och disco på ett lastfartyg som gjorts om till nattklubb. Bröllopsklänningen var ett mästerverk från Alexander McQueen, men detta var annars ett bröllop som kräver plagg för glada festdeltagare. Höga klackar, trendsäkra miniklänningar, färg och ett glatt humör!

6. Priscilla och Elvis Presley

Priscilla Ann Beaulieu och Elvis Presley gifte sig på Aladdin Hotel i Las Vegas 1967. Foto: BETTMANN / BETTMANN ARCHIVE BETTMANN

Det var här allt började när Priscilla och Elvis Presley gifte sig på Aladdin Hotel i Las Vegas 1967. Bröllopet för alla som vill ha ett snabbt och unikt bröllop som absolut inte går att få på hemmaplan. Pråligt, kitschigt och en ren dröm för alla rockabillyfantaster. Viva las Vegas!

LÄS MER: Superstylisten Giovanna Battaglia: ”Jag har flera garderober i olika länder”