Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karen är modeveckans mest inspirerande modell – du kommer förstå varför

"Role models" istället för "Runway models". Det är designern Carrie Hammers motto på catwalken. Under modeveckan i New York var Karen Crespo, som tvingats amputera sina armar och ben, en av Carries modeller.

– Jag har inte haft några förebilder och vill gärna bli det för någon annan, säger Karen Crespo.

Amerikanska Carrie Hammer är känd för att inte använda professionella modeller när hon visar sina kläder, och när hon tidigare i år presenterade sin vårkollektion var en av kvinnorna på catwalken rullstolsburen.

30-åriga Karen Crespo, som tvingats amputera sina armar och ben efter att hon drabbats av bakteriell meningit, hörde talas om visningen. Hon tyckte att den var så inspirerande att hon skrev ett brev till Carrie Hammer. "Jag blev så glad och rörd över att en designer välkomnade någon med handikapp upp på catwalken. Det händer inte ofta och jag hoppas verkligen att det öppnar dörrar för personer med funktionshinder. Skönhet kommer i alla former och storlekar – det finns absolut inget rätt och fel", skrev Karen Crespo i brevet, skriver Popsugar.

Carrie Hammer rördes av Karen Crespos brev och när hon i fredags visade upp sin senaste kollektion på modeveckan i New York var Karen en av modellerna.

Karen CrespoKaren CrespoKaren Crespo
Karen Crespo
Carrie Hammer och Karen CrespoCarrie Hammer och Karen CrespoCarrie Hammer och Karen Crespo
Carrie Hammer och Karen Crespo

Se Karen Crespos rörande resa till catwalken här:

 

Foto: Carrie Hammer via Elite Daily