Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karin Winther: "Vilken vitamininjektion"

Kulturjournalisten och modeprofilen Karin Winther listar sina favoriter från modeveckan för Damernas.se. Längst upp på hennes lista står dock inget känt namn. Karin Winther har nämligen spanat in helt nya talanger. 

Bästa kollektionen?- Beckmans visning var min favorit. Alla 12 eleverna imponerade inte lika mycket så klart, men 6 av de 12 visade några av modeveckans mest unika idéer och mest entusiastiska hantverk. Jag gick nästan upp i brygga så excalterad blev jag över tanken på att de här kreatörerna förhoppningsvis kommer att inlemmas i den etablerade svenska modebranschen om ett par år. Vilken vitamininjektion! Men så kan de ju också kosta på sig att vara helt fria i sitt skapande, de behöver ju inte tänka på att det ska sälja. Än.

Snyggaste plagget?- Debutanten Maria Nordströms fantastiska jacka med glitterbeströdda blåmusslor. Hon är en spännande nykomling som jag kommer hålla ögonen på.

Snyggaste accessoar?- Local Firms stenhårda hårband i läder.

Bästa stylingen?- Naomi Itkes för Cheap Monday.

Vilken designer överraskade dig mest?- Stylein. Elin Nyström överraskade med att lämna jersey-mode och ganska givna svenska skärningar bakom sig för en mer intellektuell, elegant och internationell look i lyxigare tyger och mer färg. Jag blev förälskad i den subtilt orientaliska Shanghai-inspirationen korsat med en sensuell, modern minimalism.

Kommer du själv att satsa på något av plaggen eller accessoarerna som du såg?- Absolut, men frågan är vad jag fortfarande är peppad på när plaggen väl kommer ut i butik... Den som lever får se!

Bäst klädda under modeveckan?
- Maria Monti och Noomi Rapace