Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Karolina Skande: "Nykomlingarna imponerar"

Altewai.saome  och Rodebjers var stora favoriter under modeveckan. I alla fall om Damernas världs moderedaktion får tycka till. Modejournalisten Karolina Skande, som står bakom bloggen Hotspot kan inte annat än hålla med. 

För Damernas.se berättar hon vilka märken som imponerar och vilken designer som inte imponerar ...

Bästa kollektionen enligt dig?- Altewai.saome - det är så roligt med lite nytt blod på den svenska modescenen och de här nykomlingarna IMPONERAR!

Snyggaste plagg?- Vad svårt att svara på. Det är väldigt sällan som jag fokuserar på enskilda plagg och det är inte direkt med glasögonen "vad vill jag ha på mig" som jag tittar på visningar. Överlag blev jag dock sugen på att pennkjolar efter Rodebjers visning.

Snyggaste accessoar? - Nhu Duongs skor med reflexer och rep

Vilken designer överraskade dig mest? Och varför?- Det var nog många som trodde att Jennifer Blom skulle vara en imponerande nykomling. Hon sägs ha Margaretha van den Bosch som mentor och Per Engsheden som "guide". Jag såg inte visningen live men av bilderna att döma så var det inte så imponerande. Tydligen såg kläderna även ut att vara slarvigt gjorda vilket förvånar om man ledsagas av "couturiern" Per Engsheden. Med andra ord överraskande dåligt.

Bästa stylingen?- Jag kan inte på rak arm komma på någon visning där stylingen direkt stack ut. De flesta visningarna höll en jämn hög nivå skulle jag vilja påstå. Om jag måste nämna någon, Cheap Monday var starka på stylingfronten - som alltid.

Kommer du själv satsa på något av plaggen eller accessoarerna som du såg?- Det blir säkert en hel del plagg från Rodebjer och Filippa K. Som vanligt...

Bäst klädda på modeveckan enligt dig?- Överlag måste jag säga att modeveckandeltagarna har höjt ribban ytterligare ett snäpp, något som jag reagerade på direkt första dagen. Alla såg så otroligt stylade och fixade ut! Med andra ord - listan kan göras lång men som vanligt klär sig alla mina vänner helt enastående (Lisa Corneliusson, Marcella Mravec, Columbine Smille, Agnes Braunerhielm, mfl mfl mfl).