Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kate Middleton och kronprinsessan Mary av Danmark möttes i Köpenhamn. Systerlika och i statementkappor – men inget danskt mode syntes till.Kate Middleton och kronprinsessan Mary av Danmark möttes i Köpenhamn. Systerlika och i statementkappor – men inget danskt mode syntes till.Kate Middleton och kronprinsessan Mary av Danmark möttes i Köpenhamn. Systerlika och i statementkappor – men inget danskt mode syntes till.
Kate Middleton och kronprinsessan Mary av Danmark möttes i Köpenhamn. Systerlika och i statementkappor – men inget danskt mode syntes till. Foto: Doug Peters / TT NYHETSBYRÅN

Kate Middleton avstod danskt mode i Köpenhamn

Hertiginnan av Cambridge Kate Middleton och kronprinsessan Mary av Danmark möttes i Köpenhamn under onsdagen. Systerlika och i statementkappor – men inget danskt mode syntes till – som man kanske hade kunnat tro. 

Hertiginnan av Cambridge, Kate Middleton är i Köpenhamn på sin första utlandsresa sedan 2019 och besöker Danmarks huvudstad Köpenhamn för första gången sedan 2011. Under dag två träffade hon danska kronprinsessan Mary för en privat lunch och ingen kunde undgå att se hur slående lika de båda kungligheterna var. Både Kate och Mary lyfts ofta fram som stilinspiratörer och mötet i Danmark blev inget undantag. Systerlika – även om det skiljer 10 år dem emellan – och i statementkappor i dova, stilrena färger. Men det blev ingen dansk modefest som vi kanske hade hoppats på. Under den spanska drottningen Letizias statsbesök i Sverige nyligen kunde vi till exempel se en hommage till svenskt mode vilket Damernas Värld tidigare skrivit om.

LÄS ÄVEN: Wow! Spanska drottningen bar H&M på kungliga banketten 

Foto: Doug Peters / TT NYHETSBYRÅN

Danskt mode har rivit ner applåder från hela världen de senaste åren och gjort sig känt som ett stort modeland, inte minst i England som är en av de viktigaste marknaderna utanför Skandinavien. Men även om det danska modet lyste med sin frånvaro hos hertiginnan så såg Kate så klart ändå elegant ut. Denna gång i en grå kashmir- och ullkappa från Catherine Walker med svarta detaljer, svarta klackskor, skinnhandskar och Mulberryväska. Kronprinsessan Mary bar en kort svart klänning och en bländande vit kappa utan krage.

Foto: Tim Rooke/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

Den enda danska designen Kate Middleton bar var örhängen från danska guldsmeden och stjärndesignern Maria Black. Mer info och köp här (länk till Boozt). 

Kate Middleton anlände till sitt första stopp, Köpenhamns universitet i tisdags med svarta dressade byxor, vit blus, svarta blockklackar och en knallröd dubbelknäppt kavaj från Zara.Kate Middleton anlände till sitt första stopp, Köpenhamns universitet i tisdags med svarta dressade byxor, vit blus, svarta blockklackar och en knallröd dubbelknäppt kavaj från Zara.Kate Middleton anlände till sitt första stopp, Köpenhamns universitet i tisdags med svarta dressade byxor, vit blus, svarta blockklackar och en knallröd dubbelknäppt kavaj från Zara.
Kate Middleton anlände till sitt första stopp, Köpenhamns universitet i tisdags med svarta dressade byxor, vit blus, svarta blockklackar och en knallröd dubbelknäppt kavaj från Zara. Foto: ZAHU / TT NYHETSBYRÅN

Kate är i Köpenhamn i två dagar med stiftelsen The Royal Foundation Centre for Early Childhood som hon sjösatte förra året. Under första dagen besökte hon Köpenhamns Infant Mental Health Project (CIMHP) vid Köpenhamns universitet och träffade förstagångsföräldrar på Köpenhamns barnmuseum och besökte Lego Foundation PlayLab.

LÄS MER: Grattis på 50-årsdagen, kronprinsessan Mary! Här är din stilresa i bilder

LÄS MER: Kate Middleton strålar i budgetörhängen – för 25 kronor!

LÄS MER: Meghan Markles klänning från Oprah-intervjun ställs ut på modemuseum