Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Hertiginnan har ett nytt modeknep: prickigt mönster.
Hertiginnan har ett nytt modeknep: prickigt mönster.
Hertiginnan har ett nytt modeknep: prickigt mönster.
Hertiginnan har ett nytt modeknep: prickigt mönster. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Kates kungliga modeknep – prickar in alla rätt

Kate Middleton har sedan länge varit känd för sin eleganta och inspirerande garderob. På senare tid har hertiginnan bjudit på ett nytt modeknep – nämligen prickigt mönster. Damernas Värld förklarar det smarta draget. 

Genom åren har vi flertalet gånger sett Kate Middleton hämta stiltips från prinsessan Diana. Många av hertiginnans outfits är tveklöst inspirerade av svärmor – allt från skräddarsydda kavajer till golvsvepande klänningar. Och vi förstår varför, hon var minst sagt en fena på att klä sig för storslagna entréer. Tydligaste modeinspirationen av dem alla är Kates nyfunna kärlek för prickar. Prickar var nämligen ett mönster som dominerade Dianas oklanderliga garderob, och hon bar dem i alla dess former – ett smart modeknep som nu Kate gjort till sitt egna. 

Diana (1988) och Kate (2022) i slående lika klänningar under deras närvarande vid Royal Ascot. Foto: Getty / TT TIDNINGSBYRÅN

Kate Middleton bar under årets Royal Ascot en prickig klänning i vitt som var slående lik Dianas klänning som hon bar till samma event 1988. 

Därför bär Kate och andra kungligheter prickar

Prickar är tidlöst och perfekt för en kunglig garderob eftersom det får bäraren att verka mer relaterbar – med andra ord en effektiv stiltaktik för en framtida drottning som vill vinna folkets hjärta. Mönstret är elegant samtidigt som det ger en lekfull touch till en annars formell look. I år har hertiginnan satt sin egen prägel på den prickiga looken, och det med stilfull framgång. 

Under årets Wimbledon-turnering bar Kate två vackra ensembler i blått med prickar – självklart med sin kungliga elegans. Foto: TT TIDNINGSBYRÅN

Oftast ser vi Kate bära monokroma outfits, därför är prickarna en uppfriskande avvikelse från den annars enfärgade stilen. Samtidigt som mönstret känns både klassiskt och neutralt – vilket är två viktiga ledord när det gäller kungliga garderober. 

Drottning Elizabeth (2005) i en stilig kavaj med prickar, en ovanlig syn då drottningen sällan bär mönster. Foto: Mark Cuthbert / UK Press

Till och med drottning Elizabeth, som nästan aldrig ses i annat än monokroma outfits, har vid några tillfällen burit prickar. Så mönstret har verkligen fått det kungliga godkännandet (till skillnad från många andra tryck). 

Kate, med sin dotter prinsessan Charlotte, i elegant svart klänning med prickar när hon anländer till minnestunden av prins Philip i mars. Foto: Matt Dunham / TT NYHETSBYRÅN

Även till minnesstunden av prins Philip tidigare i år bar Kate en otroligt vacker klänning i svart med vita prickar. 

Kate i en prickig kjol under Wimbledon turneringen 2021. Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN

Dessutom såg vi redan förra året Kate i en snygg kjol med prickigt mönster under Wimbledon turneringen. Hertiginnans senaste modeknep får alla rätt!

LÄS MER: Kunglig skönhetsguide: 14 produkter kungligheterna älskar

LÄS MER:
Inspireras av prinsessornas sagolika sommarstil