Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kim Hagelind

Redan som liten visste Kim Hagelind att det var designer han ville bli, men då var det bilar som gällde. En praktikplats hos J Lindebergs chefsdesigner, Magnus Erlandsson förändrade allt. I dag, sju år senare är han ett av svenskt modes nya stjärnskott.

Vad kännetecknar dina kläder?"Jag älskar att använda mig av material man annars inte jobbar med som exempelvis möbeltyg, plastband och säckväv. I formgivningen jobbar jag mycket med asymmetri för att skapa en känsla av slumpmässighet. Andra kännetecken är att jag gillar att ha en konstnärlig frihet när jag designar, att inte behöva känna mig bunden eller styrd av trender."

Hur kom det sig att du började designa?"Redan som barn blev jag inspirerad av en fana som hängde hemma på väggen, fanan var sydd av min mormors morfar Peter Knowles som var soldatskräddare i brittiska armén på 1800-talet. Det, tillsammans med min morfars arbete som konsthandlare, gjorde att jag tidigt fick ett stort intresse för konst och design." 

Som beställningsvaror är din design inte den lättaste att komma över. Var hittar vi dina kläder i höst?"Jag kommer fortsätta att sälja på beställning då jag tycker att det är något som inte längre existerar i Sverige. Varje design tillverkas i liten skala och många plagg är unika, därför blir även prisnivån därefter. Till hösten kommer jag även att sälja min design via NJAL, Notjustalabel.com."

Vart är märket om fem år?"Jag vill fortsätta jobba i gränslandet mellan konst och
mode och att fortsätta vara ett alternativ till den svenska
och internationella modescenen."

 I Damernas Värld kan du se ett modereportage med våra svenska stjärnskott!