Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Vogue / TT Nyhetsbyrån.

Kim Kardashian i stor Vogue-intervju: ”Jag har valt mig själv”

Kim Kardashian berättar i en stor intervju med amerikanska Vogue om skilsmässan från Kanye West, hur hon vill leva livet efter 40 och om att numera vara den som skapar trender och omtalade modeögonblick.

I intervjun med amerikanska Vogue berättar Kim Kardashian, 41, bland annat om anledningen till skilsmässan från Kanye West, 44, efter sju års äktenskap. Anledningen är att stjärnan ville fokusera mer på sig själv och sin egen lycka.

– Under en lång tid gjorde jag det som gjorde andra människor lyckliga. De senaste två åren bestämde jag mig; jag ska vara lycklig, och det känns riktigt bra. Och även om det skapade förändringar och orsakade min skilsmässa, tror jag att det är viktigt att vara ärlig mot sig själv om vad som verkligen gör dig lycklig. Jag har valt mig själv. Jag tycker att det är okej att välja dig, säger hon och fortsätter.

– Jag ska äta gott. Jag ska träna. Jag kommer att ha roligare, tillbringa mer tid med mina barn och de människor som gör mig glad. Jag ska lägga ifrån mig min telefon och sluta följa om jag inte vill se något på Instagram.

https://www.instagram.com/p/CZwgUhHF0O-/

Kim och Kanyes liv, äktenskap och svårigheter har följts världen över genom serien Keeping up with the Kardashian's som lades ner förra året. Nu får världen i stället följa deras liv som skilda via sociala medier. I intervjun med Vogue öppnar hon upp om hur det är att hantera livet som skild när man inte alltid är överens. Kim påpekar att det inför barnen bara finns ett sätt att agera – att stödja Kanye i hans roll som pappa till hennes barn:

– Du kan bli så sårad eller arg på ditt ex, men jag tror att inför barnen måste det alltid vara ”din pappa är bäst”. Se till att du är din medförälders största cheerleader, oavsett vad du personligen går igenom, förklarar hon för Vogue.

Efter att ha varit i rampljuset länge vet Kim ett och annat om att hålla vissa aspekter av sitt liv privat. Än så länge kommenterar hon därför inte ryktena om att hon dejtar SNL-komikern Pete Davidson

https://www.instagram.com/p/CZxLOFMhBW8/https://www.instagram.com/p/CZxAFkVFZuw/

Kim Kardashian har de senaste åren förvandlats till en trendsättare av rang. I höstas skapade hon ett modeögonblick världen sent kommer glömma när hon dök upp på Met-galan i en svart heltäckande Balenciaga-kreation. Men i Vogue avslöjar Kim hur nära det var att det hela aldrig blev av.

– Jag kämpade emot det. Jag tänkte, jag vet inte hur jag skulle kunna bära masken. Varför skulle jag vilja täcka mitt ansikte?, berättar hon och fortsätter. 

– Men Demna (Gvasalia, Balenciagas kreativa chef) och teamet tyckte: Det här är en kostymgala. Det här är inte en Vanity Fair-fest där alla ser vackra ut. Det finns ett tema och du måste bära masken. 

Numera står modevärldens största i kö för att arbeta med henne och många nya modedesigners hoppas få Kim att bära deras plagg. I Vogue bär hon exklusiva plagg från Loewe, Valentino, Givenchy, Balmain och Balenciaga och berättar hur det är att vara den som sätter trenderna.

– Jag tänker alltid, vad händer härnäst? Jag har alltid haft Kanye, som visste exakt vad nästa modeera skulle bli för mig. Och det är något skrämmande med att vara där ute på egen hand, men också så befriande.

Och Balenciagas kreativa chef Demna Gvasalia, som arbetat nära Kim det senaste året och designade den uppmärksammande Met-gala-klänning i september 2021, uttrycker det så här: 

– På många, många år tror jag inte det har funnits någon som har omdefinierat normerna för skönhet, för feminin skönhet, lika mycket som Kim har. Hon gjorde något som är väldigt likt vad Marilyn Monroe gjorde förr i tiden. Hon omdefinierade vår förståelse av vad skönhet är, säger han.

LÄS MER: Kim Kardashians heta kärleksaffär med Balenciaga

Kim Kardashian i den omtalade heltäckande Balenciaga-kreationen på Met-galan 2021.Kim Kardashian i den omtalade heltäckande Balenciaga-kreationen på Met-galan 2021.Kim Kardashian i den omtalade heltäckande Balenciaga-kreationen på Met-galan 2021.
Kim Kardashian i den omtalade heltäckande Balenciaga-kreationen på Met-galan 2021. Foto: John Angelillo/UPI/Shutterstock / TT NYHETSBYRÅN

LÄS MER: Vårmode 2022: De låga jeansen är tillbaka – Kim Kardashian bär dem redan

LÄS MER: Maskmodet: Kim Kardashian har skapat en trend på röda mattan

LÄS MER: Det nya svenska orädda modet – går direkt på kändisarna