Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så stylar du om sex tidlösa klassiker trendsäkert i höst

Hösten 2020 är snart här och höstens hetaste trender likaså. Passa på att plocka fram tidlösa klassiker och styla om – gratis uppdatering av garderoben när det är som bäst!

Ny säsong och nya inköp - eller? Måste man byta ut hela sin garderob bara för att hösten är här? Svaret är nej. Vissa plagg är eviga klassiker som fungerar säsong efter säsong. Damernas Världs modechef Lisa Pettersson visar hur du skall styla dem för att vara trenduppdaterad inför hösten 2020.

Stor guide: Allt du behöver veta om höstens hetaste trender 2020

1. Plisserade kjolen

Den plisserade kjolen kan se ut på flera sätt: hellång, mönstrad, skuren under knät eller asymetrisk, som på bilden. En av höstens största trender förväntas bli den 70-tals-inspirerade bourgeois-stilen, och då är den plisserade kjolen en viktig pusselbit. Du matchar den med knytblus, skinnstövlar, tweedkavaj och – om du vågar – en hatt .

Plisserat i både klassiska och nyskapande former är rättare än rätt.Plisserat i både klassiska och nyskapande former är rättare än rätt.Plisserat i både klassiska och nyskapande former är rättare än rätt.
Plisserat i både klassiska och nyskapande former är rättare än rätt.

 

2. Klassiska blåjeansen

Även om nostalgin var på topp när de stentvättade jeansen gjorde comeback i våras så hör de inte till de plagg vi tar med oss in i hösten. Det gör däremot de klassiska blåjeansen, som alltid är lika aktuella - vår, sommar, höst och vinter. I stället för den mönstrade sommarblusen väljer vi nu att matcha jeansen med en kashmirtröja eller en blus med markerade axlar och voluminösa ärmar.

3 x välmatchade blåjeans – allt från breda axlar till en damig kofta.3 x välmatchade blåjeans – allt från breda axlar till en damig kofta.3 x välmatchade blåjeans – allt från breda axlar till en damig kofta.
3 x välmatchade blåjeans – allt från breda axlar till en damig kofta.

 

3. Beigefärgade kappan

Beige var färgen som fullkomligt exploderade i våras, och vi bar beige med andra toner av beige från topp till tå. Lyckligtvis för alla oss som investerat i denna färg är den lika het i höst, och framför allt den beige kappan. Så vare sig du har en klassik beige trenchcoat hemma i garderoben, en lång ullkappa eller kanske en mjuk fuskpäls, är det bara att fortsätta bära den när höstens kyliga vindar kommer. Ett hett tips är att, som Pernille Teisbaek nedan, matcha med olika skinnplagg för en snygg kontrast.

Leandra Medine Cohen, Lina Tol och Pernille Teisbaek i trendsäkra kappor.Leandra Medine Cohen, Lina Tol och Pernille Teisbaek i trendsäkra kappor.Leandra Medine Cohen, Lina Tol och Pernille Teisbaek i trendsäkra kappor.
Leandra Medine Cohen, Lina Tol och Pernille Teisbaek i trendsäkra kappor.

 

4. Grå ullkavajen

Den grå kavajen och även den grå kostymen – som man kanske vid första anblick förknippar med en lite tråkig kontorslook –kommer att trendpeaka i höst. Helst enfärgad eller rutig, i tweedtyg. För att looken inte ska bli allt för grå är det en god ide att addera lite färg, som knallblå pumps som Tiffany Hsu. En av höstens absolut viktigaste accessoarer är bältet, så markera gärna midjan på din kavaj med ett. Brett eller smalt spelar ingen roll, bara det finns där.

Den grå kavajen är en trotjänare som kan styals om i all oändlighet.Den grå kavajen är en trotjänare som kan styals om i all oändlighet.Den grå kavajen är en trotjänare som kan styals om i all oändlighet.
Den grå kavajen är en trotjänare som kan styals om i all oändlighet.

 

5. Sidenklänningen

Sidenklänningen har varit klänningen nummer ett i flera säsonger, och verkar vara här för att stanna. Så i höst byter vi ut sommarsandalerna mot höga skinnstövlar med klack och sätter en tunnstickad polotröja under klänningen. Elegant, kvinnligt, och lite 70-tals-inspirerat. En trend som växer sig ännu större i höst.

Matcha sommarklänningen med kappa, stövlar och polotröja för rätt höstlook!Matcha sommarklänningen med kappa, stövlar och polotröja för rätt höstlook!Matcha sommarklänningen med kappa, stövlar och polotröja för rätt höstlook!
Matcha sommarklänningen med kappa, stövlar och polotröja för rätt höstlook!

 

6. Vita tröjan

Stickad ulltröja, kashmirpolo eller en collegetröja i vitt – alla har vi våra favoriter. Den vita tröjan piggar snabbt upp en mörk höstdag och kan matchas till det mesta. Snyggast blir du om du klär dig i vitt från topp till tå, eller med bruna skinnbyxor och snygga accessoarer.

Helvitt lyser upp hösten – styla med bruna skinnbyxor för stilmagi!Helvitt lyser upp hösten – styla med bruna skinnbyxor för stilmagi!Helvitt lyser upp hösten – styla med bruna skinnbyxor för stilmagi!
Helvitt lyser upp hösten – styla med bruna skinnbyxor för stilmagi!

Läs mer: Trendguide – höstens hetaste skor 2020