Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Nu släpps nya (och bekväma!) Converse-modellen i Sverige – såhär ser den ut

En av världens mest sålda skomodeller uppdateras. Nu släpper Converse sina klassiska Chuck Taylor All Stars i en ny version – som tagits fram tillsammans med Nike och som ska vara betydligt skönare att gå i.

Converse lanserade skomodellen Chuck Taylor All Stars 1917. Nu, nästan hundra år efter att de skapades, får de en ny design.

Utseendemässigt är den nya modellen, som heter Chuck Taylor All Stars II, rätt lik den gamla. Den stora skillnaden är att de nya skorna ska vara mer bekväma. För sex år sedan köpte Nike upp Converse och den nya skomodellen är något av en mix av de två märkena.

– Det är en riktigt modern version av Chuck Taylor. Vi har behållit grundstommen från originalet och lagt till teknik från Nike för att skapa en bekvämare upplevelse, säger Geoff Cottrill på Converse till Ad Age.

Den nya Converse-skon har bland annat en Nike Lunarlon-sula som finns i många av Nikes löparskor och som ska "lätta, dämpa och ge stöd" och vadderad plös/tunga som inte glider åt sidan. Skon är dessutom till gjord av ett material som ska andas bättre när man har på sig skorna en längre tid

När Chuck Taylor All Stars II lanserades i USA i somras sålde skorna slut på 24 timmar. I Sverige släpps 2000 limiterade par av modellen, och de exklusiva skorna dök upp i utvalda svenska butiker i går. Chuck Taylor All Stars II lanseras både i den höga och den låga modellen och finns till en början i färgerna svart, vit, röd och blå.