Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Konstnärliga skor ställs ut i Göteborg

Idag slår Röhsska museet i Göteborg slår upp portarna för utställningen Shoise. Där kommer du att kunna spana in kreativa och fantasifulla skor. 

Det är vännerna Petra Högström och Matilda Maroti som designat kollektionen som ställs ut. Nio stycken handgjorda skor är vad man kommer att kunna se. Klackar som är formade som ugglor och plattåskor som liknar stora isblock, deras design är verkligen något utöver det vanliga. Men det är inte bara modemedvetenhet som är viktigt för vännerna. De vill även skapa hållbara, miljövänliga skor. 

–Vi vill inte behöva välja det ena eller det andra alternativet när vi ställs inför olika val som hållbart eller trendigt? Mode eller konst? Kommersiellt eller nyskapande? Vi vill byta ut ordet "eller" mot ett "och", säger de i ett pressmeddelande.

Än så länge är Petra Högström och Matilda Marotis skor bara utställningsföremål, men nästa höst kommer en mer kommersiell kollektion att släppas till försäljning. 

– Dagen efter vår vernissage åker vi till Portugal för att titta på första prover för vår nya linje, även denna kommer att produceras av miljövänliga material  Vi kommer till stor del att sälja via egen web shop, införsäljning till butiker sker i december och januari, där vi kommer att rikta oss till butiker med hög modegrad och exklusivitet.

Utställningen pågår mellan 25 september och 14 oktober 2012.