Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köp en av 100 unika Maison Martin Margiela-jackor

Vilken online-höst! Modekedjan Zara går online, Jean-Charles de Castelbajac öppnar en webbshop och nu även den belgiske modeskaparen Martin Margiela. Det bubblar av aktivitet i mode-Sverige (dessutom öppnar modekedjorna Next och COS upp sina första butiker i Sverige).

Martin Margiela, som startade sitt eget märke 1989, och som jobbat för bland annat Jean Paul Gaultier (som assistent) och som chefsdesigner för Hermés, är en väl bevarad modehemlighet (vissa menar att han kanske inte ens existerar. Mediaskygg är förnamnet. Margiela, efternamnet).

Men det stoppar inte den hemliga Martin Margiela, som ibland kallats dekonstruktivist i sitt modetänk, att öppna sig för världen i och med en onlineshop.

Portarna till Maison Martin Margielas onlineshop slår upp den 1 oktober 2010, och i samma veva släpper modehuset en limitied edition-kollektion med sin "5 zips" bikerjacka i läder, som släpps exklusivt på onlineshopen. Det är första gången sedan 1999 som Maison Martin Margiela omtolkar ikonjackan, och firar detta med att släppa 50 bikerjackor för kvinnor och 50 bikerjackor för män.