Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Så ser besökarna ut på Köpenhamns modevecka.Så ser besökarna ut på Köpenhamns modevecka.Så ser besökarna ut på Köpenhamns modevecka.
1 AV 2
2 AV 2
Så ser besökarna ut på Köpenhamns modevecka.
Foto: Copenhagen Fashion Week

Streetstyle från Köpenhamns modevecka

Modeveckan i Köpenhamn är i gång och det bjuds på färgfest, skandinavisk minimalism och skön bohemstil. Damernas Värld har samlat besökarnas bästa looks från första dagen. 

Modeveckan började starkt med visningar från bland annat Gestuz, The Garment, Rabens Saloner och Remain. Hela modeeliten hade lockats till Köpenhamn för att inspireras av vårens största trender för 2023. Men minst lika inspirerande är vad gästerna hade på sig, och vilka trender som blir heta nästa säsong. Här är de som klädde sig bäst under första dagen. 

Streetstyle från första dagen

Danska modeduon Jeanette Madsen and Thora Valdimarsdottir ,som står bakom Rotate Birger Christensen, var lika trendsäkra som vanligt.Danska modeduon Jeanette Madsen and Thora Valdimarsdottir ,som står bakom Rotate Birger Christensen, var lika trendsäkra som vanligt.Danska modeduon Jeanette Madsen and Thora Valdimarsdottir ,som står bakom Rotate Birger Christensen, var lika trendsäkra som vanligt.
Danska modeduon Jeanette Madsen and Thora Valdimarsdottir ,som står bakom Rotate Birger Christensen, var lika trendsäkra som vanligt. Foto: Copenhagen Fashion Week
Ljus från topp till tå i powerkostym med klassiskt snitt som bryts av med röda naglar och gulddetaljer.Ljus från topp till tå i powerkostym med klassiskt snitt som bryts av med röda naglar och gulddetaljer.Ljus från topp till tå i powerkostym med klassiskt snitt som bryts av med röda naglar och gulddetaljer.
Ljus från topp till tå i powerkostym med klassiskt snitt som bryts av med röda naglar och gulddetaljer. Foto: Copenhagen Fashion Week
Danska influencern Pernille Teisbaek i en feminin look från Céline och The Garment.Danska influencern Pernille Teisbaek i en feminin look från Céline och The Garment.Danska influencern Pernille Teisbaek i en feminin look från Céline och The Garment.
Danska influencern Pernille Teisbaek i en feminin look från Céline och The Garment. Foto: Copenhagen Fashion Week
Stark lila som bryts av med toner i brunt och beige är en färgmatchning att inspireras av inför kommande säsonger.Stark lila som bryts av med toner i brunt och beige är en färgmatchning att inspireras av inför kommande säsonger.Stark lila som bryts av med toner i brunt och beige är en färgmatchning att inspireras av inför kommande säsonger.
Stark lila som bryts av med toner i brunt och beige är en färgmatchning att inspireras av inför kommande säsonger. Foto: Copenhagen Fashion Week
Hot pink, barbiecore och Valentino-rosa – kärt barn har många namn. Årets stora färgtrend var självklart på plats i Köpenhamn.Hot pink, barbiecore och Valentino-rosa – kärt barn har många namn. Årets stora färgtrend var självklart på plats i Köpenhamn.Hot pink, barbiecore och Valentino-rosa – kärt barn har många namn. Årets stora färgtrend var självklart på plats i Köpenhamn.
Hot pink, barbiecore och Valentino-rosa – kärt barn har många namn. Årets stora färgtrend var självklart på plats i Köpenhamn. Foto: Copenhagen Fashion Week
En look som kammade hem många stilpoäng: virkat, glitter, skulpturala klackar och (självklart) naket.En look som kammade hem många stilpoäng: virkat, glitter, skulpturala klackar och (självklart) naket.En look som kammade hem många stilpoäng: virkat, glitter, skulpturala klackar och (självklart) naket.
En look som kammade hem många stilpoäng: virkat, glitter, skulpturala klackar och (självklart) naket. Foto: Copenhagen Fashion Week
Denim möter rockigt svart – vi älskar kombinationen!Denim möter rockigt svart – vi älskar kombinationen!Denim möter rockigt svart – vi älskar kombinationen!
Denim möter rockigt svart – vi älskar kombinationen! Foto: Copenhagen Fashion Week
Klassiska sneakers och trendig logotypmönstrad väska från Gucci.Klassiska sneakers och trendig logotypmönstrad väska från Gucci.Klassiska sneakers och trendig logotypmönstrad väska från Gucci.
Klassiska sneakers och trendig logotypmönstrad väska från Gucci. Foto: Copenhagen Fashion Week
Maskulina siluetter med en feminin touch hade starkt närvaro under första dagen.Maskulina siluetter med en feminin touch hade starkt närvaro under första dagen.Maskulina siluetter med en feminin touch hade starkt närvaro under första dagen.
Maskulina siluetter med en feminin touch hade starkt närvaro under första dagen. Foto: Copenhagen Fashion Week
Det var färgfest på Köpenhamns gator!Det var färgfest på Köpenhamns gator!Det var färgfest på Köpenhamns gator!
Det var färgfest på Köpenhamns gator! Foto: Copenhagen Fashion Week
Sportiga solglasögon och miniväskan är en perfekt stilkrock till den dressade kostymen.Sportiga solglasögon och miniväskan är en perfekt stilkrock till den dressade kostymen.Sportiga solglasögon och miniväskan är en perfekt stilkrock till den dressade kostymen.
Sportiga solglasögon och miniväskan är en perfekt stilkrock till den dressade kostymen. Foto: Copenhagen Fashion Week
Ingen modevecka i Köpenhamn är komplett utan den typiskt danska bohemstilen.Ingen modevecka i Köpenhamn är komplett utan den typiskt danska bohemstilen.Ingen modevecka i Köpenhamn är komplett utan den typiskt danska bohemstilen.
Ingen modevecka i Köpenhamn är komplett utan den typiskt danska bohemstilen. Foto: Copenhagen Fashion Week
Varierande toner av grönt och lila ger en snygg färgstyling.Varierande toner av grönt och lila ger en snygg färgstyling.Varierande toner av grönt och lila ger en snygg färgstyling.
Varierande toner av grönt och lila ger en snygg färgstyling. Foto: Copenhagen Fashion Week
Avskalad skandinavisk minimals när den är som bäst – på svenska stilduon Fanny Ekstrand och Linn Eklund.Avskalad skandinavisk minimals när den är som bäst – på svenska stilduon Fanny Ekstrand och Linn Eklund.Avskalad skandinavisk minimals när den är som bäst – på svenska stilduon Fanny Ekstrand och Linn Eklund.
Avskalad skandinavisk minimals när den är som bäst – på svenska stilduon Fanny Ekstrand och Linn Eklund. Foto: Copenhagen Fashion Week
Klassiska ränder och läder är en kombination som aldrig går ur tiden.Klassiska ränder och läder är en kombination som aldrig går ur tiden.Klassiska ränder och läder är en kombination som aldrig går ur tiden.
Klassiska ränder och läder är en kombination som aldrig går ur tiden. Foto: Copenhagen Fashion Week
Svenska Imane Asry i en bohem-chic look.Svenska Imane Asry i en bohem-chic look.Svenska Imane Asry i en bohem-chic look.
Svenska Imane Asry i en bohem-chic look. Foto: Copenhagen Fashion Week
Två outfits som inspirerar till att våga bära mer färg, och gärna i kombination med andra starka färger.Två outfits som inspirerar till att våga bära mer färg, och gärna i kombination med andra starka färger.Två outfits som inspirerar till att våga bära mer färg, och gärna i kombination med andra starka färger.
Två outfits som inspirerar till att våga bära mer färg, och gärna i kombination med andra starka färger. Foto: Copenhagen Fashion Week
Modellen Grece Ghanem i en grön look från Gestuz.Modellen Grece Ghanem i en grön look från Gestuz.Modellen Grece Ghanem i en grön look från Gestuz.
Modellen Grece Ghanem i en grön look från Gestuz. Foto: Copenhagen Fashion Week
Läder från topp till tå.Läder från topp till tå.Läder från topp till tå.
Läder från topp till tå. Foto: Copenhagen Fashion Week
Loafers ger din maxikjol ett kaxigt uttryck.Loafers ger din maxikjol ett kaxigt uttryck.Loafers ger din maxikjol ett kaxigt uttryck.
Loafers ger din maxikjol ett kaxigt uttryck. Foto: Copenhagen Fashion Week
Läder i rött är hett!Läder i rött är hett!Läder i rött är hett!
Läder i rött är hett! Foto: Copenhagen Fashion Week
Våga stilkrocka med olika material.Våga stilkrocka med olika material.Våga stilkrocka med olika material.
Våga stilkrocka med olika material. Foto: Copenhagen Fashion Week
Den långa jeanskjolen gör sig perfekt till sportigt vitt.Den långa jeanskjolen gör sig perfekt till sportigt vitt.Den långa jeanskjolen gör sig perfekt till sportigt vitt.
Den långa jeanskjolen gör sig perfekt till sportigt vitt. Foto: Copenhagen Fashion Week
Foto: Copenhagen Fashion Week
Skir och romantisk spets stylad med läder blir en snygg konstrast.Skir och romantisk spets stylad med läder blir en snygg konstrast.Skir och romantisk spets stylad med läder blir en snygg konstrast.
Skir och romantisk spets stylad med läder blir en snygg konstrast. Foto: Copenhagen Fashion Week
Bomberjackan gör en grandios återkomst – och våra basgarderober älskar det.Bomberjackan gör en grandios återkomst – och våra basgarderober älskar det.Bomberjackan gör en grandios återkomst – och våra basgarderober älskar det.
Bomberjackan gör en grandios återkomst – och våra basgarderober älskar det. Foto: Copenhagen Fashion Week
Vinylklackarna och vinylväskan fortsätter vara trendigt.Vinylklackarna och vinylväskan fortsätter vara trendigt.Vinylklackarna och vinylväskan fortsätter vara trendigt.
Vinylklackarna och vinylväskan fortsätter vara trendigt. Foto: Copenhagen Fashion Week
Gästerna bjöd självklart på lekfullt mode.Gästerna bjöd självklart på lekfullt mode.Gästerna bjöd självklart på lekfullt mode.
Gästerna bjöd självklart på lekfullt mode. Foto: Copenhagen Fashion Week
Elegant i helsvart.Elegant i helsvart.Elegant i helsvart.
Elegant i helsvart. Foto: Copenhagen Fashion Week
Markerade solglasögon från Balenciaga.Markerade solglasögon från Balenciaga.Markerade solglasögon från Balenciaga.
Markerade solglasögon från Balenciaga. Foto: Copenhagen Fashion Week
Foto: Copenhagen Fashion Week
En helvit look bryts snyggt av med rostfärgade detaljer.En helvit look bryts snyggt av med rostfärgade detaljer.En helvit look bryts snyggt av med rostfärgade detaljer.
En helvit look bryts snyggt av med rostfärgade detaljer. Foto: Copenhagen Fashion Week
Denim i en färgstark kulör är den perfekta variationen till vardagsjeansen.Denim i en färgstark kulör är den perfekta variationen till vardagsjeansen.Denim i en färgstark kulör är den perfekta variationen till vardagsjeansen.
Denim i en färgstark kulör är den perfekta variationen till vardagsjeansen. Foto: Copenhagen Fashion Week
Pastellfärgat linnematerial med strassdetaljer är en skön mix av stilar.Pastellfärgat linnematerial med strassdetaljer är en skön mix av stilar.Pastellfärgat linnematerial med strassdetaljer är en skön mix av stilar.
Pastellfärgat linnematerial med strassdetaljer är en skön mix av stilar. Foto: Copenhagen Fashion Week
De låga byxorna och den kroppade toppen stylas trendigt med ett smycke i midjan.De låga byxorna och den kroppade toppen stylas trendigt med ett smycke i midjan.De låga byxorna och den kroppade toppen stylas trendigt med ett smycke i midjan.
De låga byxorna och den kroppade toppen stylas trendigt med ett smycke i midjan. Foto: Copenhagen Fashion Week

LÄS MER: Stick ut! – 8 stickade plagg vi gärna bär just nu 

LÄS MER: Möt hösten i vita sneakers – här är våra tidlösa favoriter