Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Artikeln innehåller annonslänkar.Mer info

Kronprinsessan Victoria med scarf på två sätt.
Kronprinsessan Victoria med scarf på två sätt.
Kronprinsessan Victoria med scarf på två sätt.
Kronprinsessan Victoria med scarf på två sätt. Foto: TT

Kronprinsessan Victoria visar hur en scarf ska knytas

Utrustad med en scarf är du alltid rätt. Kronprinsessan Victoria är ett stort fan av denna accessoar som du kan bära på olika sätt: Runt halsen och midjan – eller runt väskan. 

Kronprinsessan Victoria har alltid älskat att bära scarf – och vi förstår henne. Det är ett lätt sätt att variera sin klädsel, men det är faktiskt också ett sätt att göra sin accessoargarderob större. Ett klassiskt knep är att använda scarf i stället för bälte, men även din väskgarderob kan få sig ett lyft med hjälp av en scarf. 

Victoria är mycket engagerad i vattenfrågor och när hon besökte ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute bar hon vackert blått, och hon hade även dekorerat sin svarta tote-väska genom att knyta en matchande scarf runt ena handtaget. 

Kronprinsessan Victoria anländer till Stadshuskällaren och ett seminarium arrangerat av Stockholm International Water Institute i kostym från Rodebjer, örhänge från Maria Nilsdotter och scarf runt väskans handtag. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT
Stilstudie i scarfknyt signerat Kronprinsessan Victoria. Foto: PONTUS LUNDAHL/TT

Även när hon tog emot de svenska Paralympicsmedaljörerna på Arlanda för att gratulera till framgångarna valde kronprinsessan att piffa upp sin väska med en scarf, som den här gången gick den i röda och gröna toner, som stilfullt bröt av mot hennes turkosa kostym.

Kronprinsessan Victoria välkomnade de svenska Paralympicsmedaljörerna i turkos kostym från H&M Studio Collection – och en snygg scarf knuten på handväskan. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Victoria matchade den turkosa kostymen med marinblå skor och väska. Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

På senare år har stylingknepet att dekorera sin väska med en scarf blivit än mer vanligt och varianterna är flera. Många väljer att linda in handtagen i en scarf, andra (som Victoria) väljer att knyta den nonchalant runt handtaget. Det är ett lätt och kul sätt att matcha en väska med en outfit eller att helt enkelt ge sin väskgarderob ett nytt utseende. 

LÄS ÄVEN Så stylar du scarfen på rätt sätt    

Victorias scarfkärlek är dokumenterad – en av våra favoritlooker är från slutet av 2021 då hon besökte Falun. 

Kronprinssessan Victoria besöker Falu lasarett 11 oktober 2021. Foto: Pontus Lundahl/TT

Då kombinerade hon en skepparkavaj med scarf, halsband och iögonfallande örhängen. På det sättet adderade hon färg närmast ansiktet, vilket är ett klassiskt och smickrande stylingknep. Och skulle du av någon anledning tröttna på att ha scarfen runt halsen, så knyt den runt väskan.