Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: PHOTOGRAPH FOR EDITORIAL USE ONLY

Kurvigt på catwalken

Kurvigt, kurvigt, kurvigt ... och nyanserat! 

När höstens och vinterns mode för 2010/2011 visades upp i våras såg en "ny" typ av modeller dagens ljus. De kurviga modellerna syntes bland annat hos bland annat Louis Vuitton och Prada, och formfrämjande kreationer som utökade kurvorna (volanger på bysten och vippiga kjolar) karaktäriserar i mångt och mycket höstens trendbild.
Och trenden med kurvor fortsätter ...

Förutom att det florerar gravida modeller på modeveckorna catwalks (Abby Clancy hos Giles Deacon och Miranda Kerr hos Balenciaga), så har de något kurvigare modellerna fått mer uppdrag än någonsin (sångerskan Beth Ditto öppnade Jean Paul Gaultiers visning, och på samma visning gick även kurviga modeller som Marquite Pring). 

Den kurviga modellen Crystel Renn gick en visning i New York, och hela tre stycken i Paris (Zac Posen, Chanel och Jean Paul Gaultier), vilket är mer än hon någonsin gått. Trots att några av Crystel Renns kurvor verkar ha försvunnit på kuppen ...

Förutom kurviga modeller, så kan man sammanfatta modeveckornas modellcasting som bred. Kurviga, gravida, och för att inte tala om Giles Deacon som använde sig av den 71-åriga modellen Veruschka von Lehndorff och Chanel som använde sig av den franska modellen och designern Inès de la Fressange, 53 år.  
Men bland alla modeller syntes också "vanligt folk". Balenciagas chefsdesigner Nicolas Ghesquière hade nämligen valt att handplocka modeller från gatan, och blanda upp dem med kända namn som Chanel Iman, Amber Valletta, Freja Beha Erichsen, Gisele Bündchen och Lindsey Wixon, ...Vårens mode 2011 är en färgklick utöver det vanliga. Röda hår, ränder i massor och vittvittvitt. Läs mer om de nya vårtrenderna nedan ...

Rödhättornas vår

Ränder, ränder, ränder

Prada går bananas!

M-ringat och chiffong, och ytterligare 7 vårtrender från London fashion week

VITT är det nya SVARTA + 9 andra vårtrender

Tatueringar på catwalken

Ny trend: Gravida modeller?