Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

La Redoute inleder TRE olika designsamarbeten

Vårsäsongen hos den franska kedjan  La Redoute inleds i vanlig ordning med ett designersamarbete.
Tidigare har La Redoute samarbetat med bland annat Jean-Paul Gaultier, Paco Rabanne, Yves Saint Laurent, Karl Lagerfeld och Issey Miyake. 

För våren presenterar La Redoute inte bara ett, utan TRE olika designsamarbeten. Anthony Vaccarello, Athé Vanessa Bruno och Madame á Paris är de märken och designers som har skapat varsin kollektion för kedjan.
Anthony Vaccarello presenterade sin första egna kollektion 2009, innan det arbetade han bland annat med Karl Lagerfeld på modehuset Fendi. Vanessa Bruno, startade sin egen linje 1996, och står även bakom det franska modehuset Emannuelle Khan. Hennes design utmärks ofta av elegans, och är vardagschic på alla sätt och vis.  Laurence Dolige är designern bakom märket Madame á Paris, även känd som modevärldens Woody Allen. Hon startade upp sitt märke 1997 och har sedan dess varit ett stort namn i modevärlden.

La Redoutes grund finns i Frankrike men har i dag webshoppar i 24 länder, och är en av Sveriges mest populäraste webshoppar. La Redoute har funnits som företag sedan 1873, först som ett ull-spinneri. 1990 hade företaget vuxit sig så pass stort att de inledde konceptet ”Les Années Couture” - hatue couture tillgänglig för gemene man - vilket innebär att det varje säsong inleds ett samarbete med någon av modevärldens giganter. 

Kollektionen består av väskor, kläder och skor, men även barnkläder och finns på La Redoutes hemsida från och med 2:a januari 2012. 

Klicka på bilderna till höger för att se bilder från de tre olika kollektionerna.