Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: IBL

Lady Gaga i Audrey Hepburns diamanter – allt om stjärnans ikoniska Oscars-look

Lady Gagas Oscars-look 2019 går till historien – sångerskan bar en av världens största diamanter som värderats till gigantiska summor. Sist halsbandet sågs var runt skådespelerskan Audrey Hepburns hals för 58 år sedan.

Oscarsgalan 2019 var 

Lady Gagas kväll. Stjärnan, som berört en hel värld tillsammans med skådespelaren Bradley Cooper i succéfilmen A Star is Born, blev den första personen någonsin att kamma hem en Oscar, en Grammy, ett BAFTA-pris och en Golden Globe under ett och samma år. Gaga framförde även filmens hitlåt Shallow under galan tillsammans med Cooper, ett framträdande som hyllades för dess passion och råhet – och inte lämnade ett öga torrt.

LÄS MER: Se alla klänningar från röda mattan – Oscarsgalan 2019

https://youtu.be/G0CI8pF2ZGw?width=560&height=315&frameborder=0&allowfullscreen=allowfullscreen

Men det var inte bara Lady Gagas framträdande som stal kvällens uppmärksamhet, utan även hennes look. Gaga bar ett 128,5 karaters halsband med samma gula diamant som Audrey Hepburn senast bar under marknadsföringen av filmen Breakfast at Tiffany's. Det var tredje gången det 142 år gamla halsbandet bars under ett publikt framträdande.

https://www.instagram.com/p/BuSxAnil73h/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

 

Gagas inspiration av Hepburn stannade inte där, stjärnan strålade i en klassisk Hepburn-håruppsättning och en svart Alexander McQueen-klänning med gala-typisk getingmidja och svarta, långa handskar till.

LÄS MER: 25 ikoniska klänningar vi aldrig glömmer från Oscarsgalan

Så mycket kostar Lady Gagas halsband

Diamanten är en av de största i världen och har värderats till 30 miljoner dollar (cirka 280 miljoner kronor). Gaga är den tredje personen att bära halsbandet under ett publikt framträdande, senast halsbandet syntes var runt Audrey Hepburns hals 1962, i samband med marknadsföringen av filmen Breakfast At Tiffany’s. Innan dess bar diplomaten Sheldon Whitehouse halsbandet till en bal 1957.

LÄS MER: Gagas frisör avslöjar – budgetprodukten bakom stjärnans svall