Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Jelena990

Här kan du lämna kläder till välgörenhet och få rabattcheck som tack

Från och med i dag kan du lämna in gamla kläder på flera köpcentrum runt om i landet. Kläderna går till välgörenhet – och som tack får du en rabattcheck som du kan använda för att köpa nya kläder.

Initiativet pågår i tio dagar, mellan den 23 september och 2 oktober, och kallas Återwin-win. Tanken är ge utsatta i samhället hjälp samtidigt som de som skänker kläder får uppskattning tillbaka.

– Varje plagg vi får in gör verkligen skillnad och kan hjälpa många människor, som har det svårt i dagens samhälle. Därför uppmanar vi nu alla att göra en garderobsrensning. Packa ner hela och rena kläder i påsar och gå till en Återwin-win station i någon av Atrium Ljungbergs handelsplatser, säger Karin Timm Östlund, på Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner.

LÄS OCKSÅ: 5 saker du ALDRIG ska slänga (jeans är en av dem!)

De som skänker kläder på någon av de medverkande köpcentrumen under kampanjperioden får en rabattcheck på 20 procent att använda vid köp av valfri vara i någon av handelsplatsernas medverkande butiker.

De inlämnade plaggen går sedan till Stadsmissionens lokala arbete. Kläderna kommer bland annat att säljas i Stadsmissionens second handbutiker, återvinnas till nya produkter eller delas ut till deltagare inom Stadsmissionens olika sociala verksamheter.

LÄS OCKSÅ: 9 knep som gör det lättare att rensa garderoben

Återwin-win är en årligt återkommande kampanj. Förra året samlades 110 ton kläder in, och förhoppningen är att slå den siffran i år. Målet är att samla in 132 ton under de tio dagar årets kampanj pågår.

Här är handelsplatserna som är med i Återwin-win 2016:

• Sickla, Stockholm

• Farsta Centrum, Stockholm

• Port 73, Stockholm

• Mobilia, Malmö

• Gränbystaden, Uppsala

• Forumgallerian, Uppsala