Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lill Lindfors har alltid haft stil!Lill Lindfors har alltid haft stil!Lill Lindfors har alltid haft stil!
Lill Lindfors har alltid haft stil! Foto: TT

80-åriga Lill Lindfors stilresa från då till nu – 60 år av tjusig stil!

Den folkkära artisten Lill Lindfors fyller 80 år – och är lika snygg som hon varit under hela sin över 60 år långa karriär. Damernas Värld tar dig med på en stilresa från 60-talet och till i dag. Mycket nöje!

Lill Lindfors fyllde 80 år i mitten av maj vilket uppmärksammades – med rätta. Få artister har förgyllt Sverige under så lång tid som Lill. Men hennes röst och härliga personlighet är inte det enda som är värt att lyfta, även hennes stil har varit en stor del av hennes liv som artist. Lill har alltid bjudit på bra outfits – och nu bjuder vi på en härlig kavalkad av några av höjdpunkterna under åren som gått sedan genombrottet. 

LILL LINDFORS

GÖR Artist.

ÅLDER Fyllde 80 i mitten av maj 2020.

FAMILJ Maken Anders Byström och dottern Petronella Wester

KARRIÄR Hon debuterade på Hamburger Börs i slutet av 50-talet och har sedan dess setts i både film och, naturligtvis, på scen och skivor. Hon ledde Eurovision Song Contest 1985. Hon är även Unicef-ambassadör och vinnare av Hederspriset på Grammisgalan 2015.

Lill Lindfors 60-talsstil

Flickigt, ungt och 60-talspoppigt

En ung Lill Lindfors klär sig som sin ålder – flickigt, ungt och 60-talspoppigt. Hon använder under de här åren mer färg än vad hon kommer att göra senare i livet då hon stramar åt färgskalan. 

TIMGLAS. Lill Lindfors är oklanderligt klädd i i rutig kappa och röda handskar – denna look vill vi ha även i dag! 

Chic Lill Lindfors, 60-tal.Chic Lill Lindfors, 60-tal.Chic Lill Lindfors, 60-tal.
Chic Lill Lindfors, 60-tal. Foto: Å&Å/TT / TT NYHETSBYRÅN

TIDLÖS. Vad är mer tidlöst än en klassisk skjorta med uppkavlade ärmar och ett cleant armsmycke – dessutom tillammans med en vackert uppsatt hårman? Inte mycket. En Lill-look som mycket väl skull kunna platsa i dag på Damernas Världs redaktion – fast den är snart 60 år gammal!

Lill Lindfors 1962.Lill Lindfors 1962.Lill Lindfors 1962.
Lill Lindfors 1962. Foto: OVE WALLIN/KB/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

LADY IN RED. Att färgmatcha i det oändliga hörde 60-talet till, och det är faktiskt fortfarande kul. Men här vill vi framförallt att du lägger märke till perfekta små loafersliknande skor som bryter av mot den helt igenom röda looken. Sen skadar det ju inte att ha en snygg bil också. 

Lill Lindfors 1964.Lill Lindfors 1964.Lill Lindfors 1964.
Lill Lindfors 1964. Foto: Å&Å/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

SOBERT I SVART. Kanske vår favortbild på Lill genom alla tider! Allt är perfektion rakt igenom: Håret, glasögonen på huvudet och den vackert ringade svarta tröjan … Ett exempel på minimalism när den är som bäst. Ljuvligt!

Lill Lindfors 1966.Lill Lindfors 1966.Lill Lindfors 1966.
Lill Lindfors 1966. Foto: HASSE PERSSON / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

GULT. Gult är inte en färg vi ser jättemycket av nu för tiden – så bra då att Lill sticker in här och visar hur fint det är. Gula skor och gul finstickad topp till en kort kjol är både sött och klädsamt. 

Lill Lindfors 1966.Lill Lindfors 1966.Lill Lindfors 1966.
Lill Lindfors 1966. Foto: LENNART EDLING/KB/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

 

FINSTICKAT. Än en gång en lyckad finstickad tröja – den här gången i beige och vitt med en fin knappdetalj och än en gång en perfekt halsringning. Dessutom säger vi ett ”ja!” till de coola örhängena som verkligen kryddar upp looken – bra exempel på hur du lätt gör din look lyxigare. 

Lill Lindfors 1967.Lill Lindfors 1967.Lill Lindfors 1967.
Lill Lindfors 1967. Foto: PER-ÅKE UDDMAN/KB/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

 

Lill Lindfors 70-talsstil

Lill faller inte i den djupaste hippiegropen

70-talet är ett årtionde som Lill bemästrar utan att falla ner i den djupaste hippiegropen – tvärtom så är hennes stildecennium förhållandevis elegant. 

LÄDER OCH KRÅS. Vi förstår att Ernst-Hugo ser så nöjd ut – att som man stå mellan de här donnorna är det bästa man kan göra för att själv bli bra på bild! Vi älskar det maffiga krås som Lill bär till sin läderklänning, klar Saint Laurent-vibb om vi ska tala modernt mode. Hon utklassar de andra två i stilpoäng!

Lill Lindfors med Anita Wall och Ernst-Hugo Järegård 1970.Lill Lindfors med Anita Wall och Ernst-Hugo Järegård 1970.Lill Lindfors med Anita Wall och Ernst-Hugo Järegård 1970.
Lill Lindfors med Anita Wall och Ernst-Hugo Järegård 1970. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

ÖGONGODIS. Trots helsvart outfit en hel del ögongodis här! De typiskt för 70-talet utsvängda byxorna, den lite länge tunikan och så det gigantiska smycket gör det här till en tidstypisk och spännande look. 

Lill Lindfors 1970.Lill Lindfors 1970.Lill Lindfors 1970.
Lill Lindfors 1970. Foto: SKÅ-REP/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

TANT RAFFA. Mjaoooo! En kvinna ska få möjlighet att gå ut i en leopardrock minst en gång i livet – det här är dessutom ett extra lyckat exemplar. Vi älskar de små ljuvliga skorna Lill valt till – och frisyren med lugg och sotade ögon. Full pott!

Lill Lindfors med dåvarnande maken Peter Wester 1970.Lill Lindfors med dåvarnande maken Peter Wester 1970.Lill Lindfors med dåvarnande maken Peter Wester 1970.
Lill Lindfors med dåvarnande maken Peter Wester 1970. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN Bildkavalkad: Efva Attlings stilresa: Från popstjärna till smyckesdrottning

ENKELHET. Är man som Lill utrustad med tjusigt axel- och armparti så är ju enkla linnen av det här slaget som gjorda för att användas. 

Lill Lindfors 1977.Lill Lindfors 1977.Lill Lindfors 1977.
Lill Lindfors 1977. Foto: MICHAEL BRANNÄS/KB/TT / BONNIERARKIVET TT NYHETSBYRÅN

Lill Lindfors 80-talsstil

Vi minns framför allt det bejublade programledarskapet under Eurovision Song Contest

Här minns vi framför allt det bejublade programledarskapet under Eurovision Song Contest och den kortklippta Lill i de glittrande 80-talskläderna. Men decenniet inleddes lite mer långhårigt och avslappnat. 

DUBBELDENIM. Vi kommer att se många exempel av en färgmatchad Lill under stilresan, men inte så mycket denim. Synd tycker vi då hon är himla tjusig helt klädd i denim. Så passa på att njuta av denna åsyn!

Lill Lindfors 1980.Lill Lindfors 1980.Lill Lindfors 1980.
Lill Lindfors 1980. Foto: JAN DÜSING/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

NANCY-ESQUE. Nejmen är det Nancy Reagan som kommit åkande? Nja, men visst finns det uppenbara likheter i både hår och stil? 80-talets eleganta klipp, glansiga tyger, maffiga färger och just den här typen av sandaletter gör denna bild till en verkligen tidsmarkör. 

Lill Lindfors 1984.Lill Lindfors 1984.Lill Lindfors 1984.
Lill Lindfors 1984. Foto: OLLE WESTER / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

KJOLTAPPET. Det här utan tvekan Lill Lindfors stora stilögonblick - kjolen (designad av Christer Lindarw) som flög av mitt i Eurovision Song Contests direktsändning och fick hela Europa att sätta chipsen i halsen. Några sekunder senare – en elegant långklänning veks ner – och galans stora snackis var född. Se och njut!

https://www.youtube.com/watch?v=UCXElksojlU

Lill Lindfors i Eurovision Song Contest 1985.

SEMESTERSNYGG. Jeans, vitt linne och hatt. Ja, den som inte skulle vilja se ut så här på semestern har nog inte så mycket i ett stilsammanhang att göra. Perfektion. 

Lill Lindfors 1985.Lill Lindfors 1985.Lill Lindfors 1985.
Lill Lindfors 1985. Foto: KENNETH JONASSON/EXP/TT / EXPRESSEN TT NYHETSBYRÅN

ENKLA LINJER. Än en gång visar Lill hur fin hon är när hon inte tar i så mycket. En klänning av enkelt snitt i vitt - inte för tight, inte för lös och med en fin slits och smala axelband – och vita skor blir en perfekt canvas för Lills pigga leende och långa lekamen. Snyggt!

Lill Lindfors 1987.Lill Lindfors 1987.Lill Lindfors 1987.
Lill Lindfors 1987. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

Lill Lindfors 90-talsstil

Ovanligt glammigt och rikt på paljetter

80-talet levde kvar i Lills stil under 90-talet – det var ovanligt glammigt och rikt på paljetter. Men är vi ledsna för det? Nej. 

BOWIE. Lills härliga Bowie-frisyr och den vita outfiten med lite volym baktill och paljettströssel får oss nästan att se vår favoritrock-ikon i Lill!

Lill Lindfors 1992.Lill Lindfors 1992.Lill Lindfors 1992.
Lill Lindfors 1992. Foto: ROGER TILLBERG/TT / ROGER TILLBERG TT NYHETSBYRÅN

STJÄRNLIK. Svart strass - jojo! Lill vet vad som funkar i strålkastarljuset, det är tydligt. Vi tycker om hur klänningen är lite draperad fram – smickrande och lättburet! Och väldigt effektivt på scenen. 

Lill Lindfors 1992.Lill Lindfors 1992.Lill Lindfors 1992.
Lill Lindfors 1992. Foto: Roger Tillberg/TT / ReportagefotoBMP Box 12063 102 22 Stockholm 08653

APPLIKATIONER. Applikationer var stort och moderätt på 80- och 90-talen. Det är något som försvunnit lite i dag, men här blir man ändå lite sugen på att denna trend ska återuppstå. Lill gör helt rätt att ta en selfie!

Lilll Lindfors 1994.Lilll Lindfors 1994.Lilll Lindfors 1994.
Lilll Lindfors 1994. Foto: Roger Tillberg/TT / ReportagefotoBMP Box 12063 102 22 Stockholm 08653

LÄS ÄVEN Prinsessan Madeleines otroliga stilresa – alla bilder här! 

GREKISK KÄNSLA. Som en gudinna! Den vita draperade klänningen med strassdetaljer gör Lill ultraelegant och med kransen i håret ser hon ut som en midsommarnattsdröm. Mums!

Lill Lindfors 1997.Lill Lindfors 1997.Lill Lindfors 1997.
Lill Lindfors 1997. Foto: Roger Tillberg/TT / ReportagefotoBMP Box 12063 102 22 Stockholm 08653

Lill Lindfors 00-talsstil

Lill bär upp kostymer extra bra

Lills ståtliga längd gör att hon bär upp kostymer mycket bra – och det ser vi henne utnyttja till max under 00-talet. 

VIT KOSTYM. Vitt är helt uppenbart en färg som tilltalar Lill - och vi förstår varför.  

Lill Lindfors 2002.Lill Lindfors 2002.Lill Lindfors 2002.
Lill Lindfors 2002. Foto: CHARLES HAMMARSTEN/TT / CHARLES HAMMARSTEN TT NYHETSBYRÅN

KONTRASET. En blomma som dekoration är ett stilknep som Lill ofta tar till, men vi vill istället att du riktar blicken mot elegansen som uppstår när en rakt skuren topp återfinns under det ”V” som kavajslagen bildar – dessutom i olika färger. Synnerligen lyckat!

Lill Lindfors 2003.Lill Lindfors 2003.Lill Lindfors 2003.
Lill Lindfors 2003. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

TREDELAT. Vit kostym igen – men denna gång med en väst/linne under som ger en härlig 70-talskänsla. Här passar dessutom blomman jättebra, den förstärker just detta. 

Lill Lindfors 2004.Lill Lindfors 2004.Lill Lindfors 2004.
Lill Lindfors 2004. Foto: BERTIL ERICSON / TT NYHETSBYRÅN

DROTTNINGLIKT. Som en drottning! På väg på kungens födelsedagsmiddag och här får Silvia se upp! Lill är rasande elegant i en fantastisk smickrande färg och så snyggt då att kontrastera detta mot håret som inte är uppsatt. Modernt och snyggt!

Lill Lindfors och maken Anders Byström 2006.Lill Lindfors och maken Anders Byström 2006.Lill Lindfors och maken Anders Byström 2006.
Lill Lindfors och maken Anders Byström 2006. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN Följ med på Drottning Silvias stilresa: Från då till nu

Lill Lindfors 10-talsstil

Svar och vitt.

Får vi sammanfatta Lills stil på äldre dar gör vi det med tre ord: Svart och vitt. 

SPORTCHICT. En supermodern och ”ung” look från Lill med svart byxor, svart rock med ståkrage och coola Adidas-sneakers till. Fler årsrika kvinnor borde prova den här enkla looken - ett par attityd-sneakers gör så mycket för din garderob!

Lill Lindfors 2010.Lill Lindfors 2010.Lill Lindfors 2010.
Lill Lindfors 2010. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

SMICKRANDE SKÄRNING. Här har Lill verkligen ramlat över guld – en otroligt smickrande klänning på henne med den vackra urringningen och puffärmarna som förstärker hennes snygga axelparti. Sexig längd också! Och det vackra halsbandet blir detaljen som verkligen lyfter looken!

Lill Lindfors och Göran Alfredsson 2015.Lill Lindfors och Göran Alfredsson 2015.Lill Lindfors och Göran Alfredsson 2015.
Lill Lindfors och Göran Alfredsson 2015. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

 

ACCESSOARMAGI. Ett skolboksexempel i hur vassa acessoarer lyfter en look: Coolt hansband och eleganta ballerinor gör den här helsvarta ensemblen till någonting extra. 

Lill Lindfors 2015.Lill Lindfors 2015.Lill Lindfors 2015.
Lill Lindfors 2015. Foto: CHARLOTTE BRUNZELL/TT / CHARLOTTE BRUNZELL TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN Kronprinsessan Victorias enorma stilresa – från då till nu

SVART MAGI. Svart och paljetter – det är inte första gången Lill satsar rätt. Här vill vi även lyfta de otroliga örhängena som gör denna look megaelegant. 

Lill Lindfors på Grammisgalan 2015.Lill Lindfors på Grammisgalan 2015.Lill Lindfors på Grammisgalan 2015.
Lill Lindfors på Grammisgalan 2015. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

SCANDICHIC. Mer skandinaviskt chict blir det nog inte – en oversizad vit t-shirtklänning med enkla vita mjuka skor till. Detta är både avskalat och superelegant. En favorit!

Lill Lindfors 2018.Lill Lindfors 2018.Lill Lindfors 2018.
Lill Lindfors 2018. Foto: JOHAN JEPPSSON/TT / JOHAN JEPPSSON TT NYHETSBYRÅN

SPETS. Transparenta spetsar är en favorit hos många eleganta damer och det är inte svårt att förstå varför. 

Lill Lindfors 2018.Lill Lindfors 2018.Lill Lindfors 2018.
Lill Lindfors 2018. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

STÅTLIGT. Än en gång festar Lill i svart med vacker ringning och markerade ärmar – denna gång med längd. Vackert, flawless och stiligt. 

Lill Lindfors 2019.Lill Lindfors 2019.Lill Lindfors 2019.
Lill Lindfors 2019. Foto: CECILIA LILJETON / TT / CECILIA LILJETON TT NYHETSBYRÅN

 

Lill Lindfors 20-talsstil

Det finns något så oerhört snyggt med avslappnad elegans – just sådan uppvisar Lill Lindfors här under Melodifestival-genrep i Eskilstuna. Vit (igen) löst sittande topp till fin byxa och sen det där maffiga pärlhalsbandet som lyfter stassen från vardag till fest. Très bien!

Lill Lindfors 2020.Lill Lindfors 2020.Lill Lindfors 2020.
Lill Lindfors 2020. Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN

LÄS ÄVEN Kändisarnas semesterhotspots på Österlen – massor av tips!