Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa damernasvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Lindex släpper kollektion inspirerad av Picassos musa

Modekedjan Lindex gör en H&M och släpper en miljövänlig, lite lyxigare kollektion.
H&M gjorde succé med sin superromantiska Conscious Collection (mer ombloggad kollektion får man leta efter) våren 2011 och fortsatte framgången med ytterligare en kollektion, som slängde lystna kyssar mot Dolce & Gabbana.
Lindex har arbetat med sin populära Affordable Luxury-kollektion under flera säsonger, och väljer att göra den miljövänlig för våren 2012. Till skillnad från H&M:s romantiska Conscious Collection faller Affordable Luxury-kollektionen en mer sportig och lekfull kvinna i smaken.  
Kollektionen, som är designad av Ewa Larsson, är inspirerad av målaren, fotografen och poeten Dora Maar, som var Picassos dramatiska och vackra musa under en period ...
- Det har varit väldigt spännande och inspirerande att försöka fantisera om hur det egentligen var att ingå bland Doras närmaste vänner, däribland konstnären och fotografen Man Ray, berättar Ewa Larsson.

Den nya Affordable Luxury-kollektionen är färgstark, innehåller plagg med grafiska mönster och mjuka snitt. Och inte minst: Kollektionen är gjord i återvunna material. 

Se fler bilder från Lindex Affordable Luxury-kollektion genom att klicka på bilderna till höger. 

LÄS ÄVEN:Spana in H&M:s sommarkollektion 2012

Sneakpeak på Lindex vårkollektion 2012

Tjuvkika på vårens mode 2012 från H&M - redan nu

Tjuvkika på H&M:s nästa Conscious Collection

Superromantiskt på H&M i vår